Evenimentul Zilei > Actualitate > Sexul la gangsteri | VIDEO
Sexul la gangsteri | VIDEO

Sexul la gangsteri | VIDEO

Clanurile mafiote au un "cod al onoarei" şi în ceea ce priveşte viaţa intimă. Programul "fix" îi ajută pe băieţii răi să facă faţă sexului slab.

Nu toţi gangsterii sunt plăcuţi precum actorul Ray Liotta în roluri de gangster. Sau, când vine vorba despre aşa ceva, nu vă imaginaţi un mic mafiot, uşor de supus de către femei.
Cei care au analizat o asemenea tipologie spun că Al Capone nu este neapărat un exemplu, gangsterul fiind "ceva imprevizibil, femeile neavând şanse să facă bani pe spinarea lui", ori să pună în practică tactici care să le scoată basma curată, sau să se gândească la "o să-i fac o oferta pe care nu o poate refuza" (conform celebrei fraze "I’m gonna make him an offer he can’t refuse" din filmul "Naşul"). Viaţa intimă a unui gangster se strecoară, abilă, printre crime la comandă, droguri şi prostituţie.
Serile de vineri, dedicate amantelor
Pe lângă structuri bine organizate, ierarhii şi reguli de conduită, clanurile mafiote din SUA au un "cod al onoarei" şi în ceea ce priveşte amantele, mai ales că promiscuitatea este privită ca un semn de virilitate. Într-o căsătorie cu un mafiot, femeia ştie de la bun început că soţul ei poate fi reţinut cu "treburi" până târziu în noapte sau poate lipsi chiar şi zile întregi de acasă.
Serile de vineri sunt dedicate amantelor, care trebuie scoase în oraş şi distrate în localuri unde niciodată nu le vor întâlni pe neveste, nici măcar din întâmplare. Scuza oficială este aceea că "băieţii se întâlnesc să joace cărţi" şi este de la sine înţeles că nu se vor întoarce acasă decât sâmbătă dimineaţa sau după-amiaza.
În serile de sâmbătă, regulile sunt cu totul altele: mafioţii îşi scot nevestele la restaurant pentru a se revanşa. Acest program organizat cu exactitate, pe zile, îi ajută pe mafioţi ca nu cumva atunci când sunt în oraş cu amantele să dea peste alţi mafioţi, care sunt cu nevestele, astfel încât acestea din urmă să le spună soţiilor rămase acasă că sunt înşelate.
De Crăciun însă, indiferent unde este petrecut acesta, tradiţia dictează fidelitate totală nevestelor.
Orgiile lui Sinatra
În cele mai multe cazuri, femeile au reprezentat pentru gangster un fel de anexă sentimentală. Pentru membrii de vază ai mafiei americane imaginea de "băieţi de treabă şi aşezaţi la casele lor" era esenţială. În pofida discreţiei care domneşte în jurul unor astfel de personaje, nu mai reprezintă un secret faptul că pentru unii "boşi" mafioţi, femeia este doar o recreaţie necesară unor bărbaţi stresaţi de afacerile dubioase şi de anchetele poliţiei.
De exemplu, prostituatele au jucat un rol decisiv în soarta unora precum Al Capone şi Willie Moretti – ambii au contractat sifilis de la astfel de dame de consumaţie. Moretti a avut probleme cerebrale şi a fost executat, la ordinele lui Vito Genovese şi Albert Anastasia, căci "i se mărise limba". Iar dramele femeilor "oneste" din preajma mafiei sunt cele care au atras din­totdeauna atenţia, întrucât în min­tea există permanent dilema cooperării cu oamenii legii.
Şi unii oameni ai legii au închis ochii la capitolul "viaţă intimă mafiotă", dar, în timp, lucrurile au ieşit la iveală. Potrivit unor documente ale FBI – mai precis, 2.300 de pagini scoase de curând "la lumină", fraţii Kennedy, adică fostul preşedinte John Fitzgerald Kennedy, Ted Kennedy şi Bobby Kennedy ar fi participat, la începutul anilor ’60, la orgii sexuale într-un apartament din New York.
Potrivit "The New York Post", orgiile erau organizate de capi mafioţi din anturajul lui Frank Sinatra, într-o încercare de a-i discredita public pe fraţii Kennedy şi, în special, pe Robert Kennedy, care dăduse lovituri grele mafiei newyorkeze din postura de procuror general al Statelor Unite.
O recreere normală
Seratele de destindere, cu cocaină, sex şi alcool la discreţie, nu mai sunt o noutate în ceea ce mafia. Sexul pentru gangsteri, ilicit sau nu, este privit ca un tip de recreere absolut normală pentru un "macho" şi, în ciuda regulilor, este permisă aproape orice infracţiune pentru a obţine femeia dorită. Cineva din "garda veche" va spune că era absolut normal ca Vito Genovese să ucidă un individ doar pentru că voia nevasta respectivului numai pentru el.
Există o regulă care interzice asasinatele pentru scopuri personale, dar această regulă nu funcţionează când sunt sentimentele în joc. Mafioţii se aşteaptă ca soţiile lor să fie de standard înalt. De aceea, o nevastă de mafiot care îşi înşeală soţul este condamnată la moarte, pentru că adulterul reprezintă cea mai gravă ofensă adusă onoarei unui mafiot.
De asemenea, a-ţi insulta nevasta dându-i ocazia să afle cel mai mic detaliu despre existenţa amantei este considerat un fapt lipsit de bărbăţie. Un gangster acţionează pe principiul "soţia mea are un Mercedes la scară, bijuterii şi suficienţi bani cât să crească copiii. De ce-ar fi nemulţumită?".
Cotidianul "La Repubblica" nota că "aşa-zisul cod al mafioţilor pretinde că soţiile acestora pot decide să omoare pe cineva, dar nu pot avea amant şi nici nu pot divorţa de soţul lor". Codul mafioţilor italieni prevede însă posibilitatea ca bărbatul să aibă amante. Potrivit noilor reglementări ale codului, consoartele le permit soţilor să aibă amante, dar acestea trebuie să fie de origine rusă, poloneză, moldoveană, sau română.
"La Repubblica" explică "preferinţele" soţiilor: femeile de naţionalitatea menţionată sunt considerate de consoartele mafioţilor de nivel inferior şi incapabile să-şi construiască o familie, implicit să educe copiii într-o manieră corespunzătoare. Un mafiot italian care şi-ar alege o amantă de aceeaşi origine sau din propriul sat ar crea o situaţie destabilizantă, pentru care ar fi pedepsit.
Gangsterii americani inspiră frică, dar foste prostituate care au "lucrat" cu Heidi Fleiss, renumita proxenetă a Americii, spun că nu mai sunt ce au fost odată, deoarece nu mai există familiile mari de altădată. Iar bătrânii mafioţi îi sfătuiesc pe cei mai tineri să nu îşi piardă cu totul controlul, mai ales când este vorba despre sex.

UN CAZ AUSTRALIAN

Văduva veselă
Presa italiană observă că în prezent, mafia trece printr-o "criză". În vârful ierarhiei mafiei sunt acum soţiile, mamele sau surorile unor cunoscuţi reprezentanţi ai acestei organizaţii. Potrivit sociologilor, noua criminalitate este din ce în ce mai "deschisă", oferind oportunităţi tot mai mari femeilor, inclusiv să aceea de a-şi aleage… "calea" sexuală pe care şi-o doresc.
Ultima supravieţuitoare a unui clan mafiot din Australia, Judy Moran (66 de ani), are în spate o sumbră poveste legată afaceri cu droguri, prostituţie, şi uciderea fratelui său vitreg. Este pasionată de şampanie (două cupe dimineaţa, neapărat), de hainele scumpe şi sclipitoare.
Poreclită de presă "Naşa", "Văduva veselă" sau "Văduva mafiotă", Judy este astăzi "singură printre mafioţii ei",după cum o definea un jurnalist australian. Singură, dar a prins gustul notorietăţii, ceea ce demonstrează şi autobiografia ei, "My Story".

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/eHroRBdbV1U" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/7AWQpVMY1a0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>