Evenimentul Zilei > Justitie > Sesizarea lui Tomac în cazul Șova a ajuns la DNA
Sesizarea lui Tomac în cazul Șova a ajuns la DNA

Sesizarea lui Tomac în cazul Șova a ajuns la DNA

Parchetul General a trimis către Direcţia Naţională Anticorupţie sesizarea depusă de liderul PMP, Eugen Tomac, în care reclamă modul cum a gestionat preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, cazul Şova.

Reprezentanţii Parchetului au declarat vineri, pentru Agerpres, că această cauză a fost trimisă la DNA, după ce Parchetul General şi-a declinat competenţa.

Partidul Mişcarea Populară a făcut plângere penală preşedintelui Senatului pentru abuz în serviciu, a anunţat în urmă cu două săptămâni liderul formaţiunii, Eugen Tomac.

Preşedintele PMP îl acuză pe Tăriceanu că nu a respectat art. 76 (2) din Constituţie privind cvorumul necesar în cazul hotărârilor Senatului referitoare la ridicarea imunităţii senatorilor, conform căruia "legile organice şi hotărârile privind regulamentele Camerelor se adoptă cu votul majorităţii membrilor prezenţi din fiecare Cameră".

Totodată, Tomac susţine că Tăriceanu nu a cerut conducerii Senatului să publice în Monitorul Oficial hotărârea prin care a considerat că nu se poate ridica imunitatea senatorului Dan Şova.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: