Sesiune specială a Testelor Naţionale, în februarie

Sesiune specială a Testelor Naţionale, în februarie

Absolvenţii clasei a VIII-a, inclusiv cei din anul şcolar 2006- 2007, care nu au promovat Testele Naţionale sau Capacitatea, pot susţine aceste examene într-o ultimă sesiune specială a Testelor, care va avea loc între 4 şi 7 februarie.

Înscrierile vor avea loc în intervalul 21-25 ianuarie, la secretariatele şcolilor de provenienţă. „Estimăm că, în fiecare judeţ, va fi organizat câte un centru de examen. Am recomandat inspectoratelor şcolare să organizeze cazarea candidaţilor, pe durata examenului, în internate cu cantine, întrucât vor fi candidaţi ce vin de la distanţe foarte mari“, a declarat, pentru Mediafax, Svetlana Preoteasa, secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar din Ministerul Educaţiei.

Datele centralizate ale Ministerului Educaţiei arată că aproximativ 40.000 de elevi au fost respinşi la ultima sesiune a Testelor Naţionale din vara lui 2007. Astfel, pe 4 februarie, va avea loc proba scrisă la limba şi literatura română, pe 5 februarie se va desfăşura examenul scris la limba şi literatura maternă, iar pe 6 februarie la matematică.   Pe 7 februarie, elevii vor susţine proba scrisă la istoria românilor sau geografia României, iar pe 9 februarie va avea loc prima afişare a rezultatelor (până la ora 16.00) şi depunerea contestaţiilor (între orele 16.00 şi 20.00).

Rezultatele finale vor fi afişate pe 11 februarie. Subiectele vor fi extrase din variantele valabile pentru sesiunea din anul 2007 a Testelor, publicate pe site-ul www.subiecte2007.edu.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News