Evenimentul Zilei > International > Serviciul secret afgan CONFIRMĂ moartea liderului TALIBANILOR din Afganistan. Mollahul Akhtar Mansour a fost UCIS cu o DRONĂ a SUA
Serviciul secret afgan CONFIRMĂ moartea liderului TALIBANILOR din Afganistan. Mollahul Akhtar Mansour a fost UCIS cu o DRONĂ a SUA

Serviciul secret afgan CONFIRMĂ moartea liderului TALIBANILOR din Afganistan. Mollahul Akhtar Mansour a fost UCIS cu o DRONĂ a SUA

Agenția de spionaj din Afganistan a confirmat că liderul talibanilor, mullahul Akhtar Mansour, a fost ucis într-un atac cu drone, după ce a fost localizat de SUA. Operaţiunea a fost autorizată de preşedintele Statelor Unite ale Americii (SUA), Barack Obama.

Drona a vizat, sâmbătă, vehiculul liderului taliban, într-o zonă îndepărtată din sud-vestul Pakistanului, în apropiere de granița cu Afganistanul. Secretarul de stat american John Kerry a spus că Mansour a fost „o amenințare iminentă continuă a personalului din SUA” .


Mansour a preluat conducerea talibanilor, în iulie 2015, înlocuind-ul pe fondatorul talibanilor și șeful spiritual, mollahul Mohammad Omar.

Direcția afgană de Securitate Națională (SND) a confirmat, duminică, că Mansour și încă un apropiat al său au fost uciși în zona Dalbandi, situată în provincia Baluchistan, acesta fiind prima confirmare oficială a uciderii liderului taliban.

De asemenea,directorul executiv afgan, Abdullah Abdullah, dar și purtătorul de cuvânt al ministerului apărării,  Daulat Waziri, au confirmat că Mansour a fost ucis.