Evenimentul Zilei > Economie > Serviciile secrete britanice pun mare preţ pe consultanţii IT
Serviciile secrete britanice pun mare preţ pe consultanţii IT

Serviciile secrete britanice pun mare preţ pe consultanţii IT

O fi criză, dar sumele cheltuite de Marea Britanie pentru combaterea spionajului electronic au crescut şi cu 73% în 2010.

Astfel, Regatul Unit a cheltuit, în 2010, peste 100 milioane de lire sterline (116,4 milioane euro) doar pentru consultanţi în domeniul spionajului electronic, potrivit Daily Mail.

Acum, autorităţile investighează modul în care au fost plătiţi consultanţi privaţi şi cu 150.000 de lire sterline (175.000 euro) pe an, de trei ori mai mult decât salariul mediu al angajaţilor din GCHQ (Agenţia Guvernamentală de Comunicaţii).

Specialiştii respectivi sunt, în marea lor majoritate, experţi IT angajaţi pentru a se asigura că serviciile secrete au cele mai performante sisteme pentru a rula operaţiuni de supravghere extrem de complexe şi a bloca atacuri cibernetice de mare amploare.

Autorităţile de la Londra sunt însă îngrijorate de sumele mari plătite, mai ales în contextul unui mediu economic tensionat. Astfel, au fost demarate investigaţii pentru a analiza sumele plătite de către agenţiile guvernamentale MI5, MI6 şi GCHQ. MI5 a plătit în 2010 56,8 milioane lire sterline pe consultanţi, cu 73% mai mult decât anul precedent. Anul acesta, nota de plată este estimată să crească cu 52%.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: