Serviciile de ambulanță, subordonate lui Raed Arafat. Ordine de la cel mai înalt nivel, afectate de Coronavirus

Serviciile de ambulanță, subordonate lui Raed Arafat. Ordine de la cel mai înalt nivel, afectate de Coronavirus

Centrul Municipal Integrat pentru Situaţii de Urgenţă este o clădire strategică situată la doi pași de Palatul Cotroceni care are o suprafaţă totală de 6.061,75 m pătraţi şi este structurată pe trei niveluri. Imobilul aparține Primăriei Mnicipiului București și a fost construit cu fonduri europene.

Activitatea acestui centru este coordonată tot de Raed Arafat. Problema este că virusul ucigaș a pătruns, și acolo, prin intermediul unei femei de serviciu, lucru confirmat de domnul Arafat.

Mai exact, femeia de serviciu depistata cu COVID-19, a cărei soț era dializat la centrul privat unde s-au descoperit mai mulți pacienți infectați, printre care și soțul ei, este angajata Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, dar lucra în Centrul Municipal Integrat pentru Situaţii de Urgenţă (CMISU).

Locul de unde se coordonează lupta cu COVID-19

Ne puteți urmări și pe Google News

Așa cum a precizat Primăria Capitalei, CMISU include Sistemul Informatic Integrat care stă la baza centrului de comandă şi control. Acesta asigură coordonarea centralizată a instituţiilor implicate, făcând posibilă vizionarea tuturor resurselor disponibile pe staţiile de lucru şi pe un ecran unic de mari dimensiuni (video-wall).

De asemenea, sistemul informatic comunică şi cu Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă (112), Sistemul de Management Informaţional pentru Situaţii de Urgenţă, Sistemul de Monitorizare Trafic (BTMS), "Linia verde" a PMB, DISPEC - Sistemul românesc de teletriaj şi dispecerizare din cadrul SABIF (Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov), aplicaţia de gestiune a paturilor libere din spitale (ASSMB), Banca de date urbană a PMB, sistemul de fluxuri video al Metrorex, Sisteme AVL de localizare resurse de intervenţie.

CMISU deţine sisteme de colectare automată a datelor din sistemele operatorilor de sprijin care monitorizează factorii de risc şi transmit alerte, precum şi sisteme de alertare şi avertizare de tip broadcast (panouri stradale, panouri Metrorex, sirene, mesaje SMS).

Dotările clădirii asigură funcţionarea independentă timp de minim 72 de ore, fiind prevăzută cu generatoare de energie electrică, rezervă de combustibil de peste şase tone, precum şi rezervă de apă de patru tone.