Serialele coreene au încă un public fidel

Serialele coreene au încă un public fidel

Chiar dacă nu mai fac ratingurile ameţitoare din 2010, serialele coreene se află încă în topul celor mai urmărite producţii.

Difuzate iniţial doar de TVR, în 2009, apoi şi de Euforia, producţiile au ajuns într-un an şi jumătate cele mai vizionate seriale din România. În 2012, ele au încă un public fidel, ce se întâlneşte pe forumuri şi bloguri, cum ar fi koreafilm.ro.

În ceea ce priveşte secretul popularităţii serialelor coreene în România, fanii spun că au găsit în ele decenţa, seriozitatea şi mai ales cultura coreeană.

Pentru Petrişor Obae, analist media, serialele coreene "sunt o alternativă la ce este pe piaţa TV în acest moment, iar principalul punct de atracţie ţine de specificul şi cultura unei zone puţin prezente în spaţiul TV. Cu tot ce implică acestea - de la gastronomie şi viaţa de zi cu zi la artă şi ierarhii sociale. Şi fac asta fără să forţeze audienţa cu tot felul de artificii (nu există scene de nuditate)".

Ne puteți urmări și pe Google News

"Într-adevăr, producătorii coreeni sunt încântaţi şi multumiţi pentru că succesul din România al serialelor coreene a avut efectul unui val uriaş: tot mai multe posturi de televiziune din Ungaria, Bulgaria, Ucraina şi chiar din America Latină încearcă să difuzeze astfel de seriale", spune Anca Gheorghe, reprezentant al Televiziunii Române. <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/eDReaYS2tu0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>