Sergiu Radu si Vlad Munteanu, la VfL Wolfsburg

Sergiu Radu si Vlad Munteanu, la VfL Wolfsburg

Sergiu Radu si Vlad Munteanu, cei doi fotbalisti romani care au facut furori in acest sezon la echipa germana Energie Cottbus, s-au transferat la VfL Wolfsburg.

Munteanu a parafat joi seara un contract pe patru sezoane cu Wolfsburg, suma de transfer vehiculata de presa germana fiind 1,5 milioane de euro. „La anul vrem sa evoluam in Cupa UEFA”, a declarat Vlad Munteanu, care a marturisit ca in luarea deciziei de transfer s-a sfatuit si cu fostul international Dorinel Munteanu, care a evoluat la Wolfsburg in perioada 1999-2004.

Atacantul Sergiu Radu a anuntat ieri ca il va urma pe Vlad Munteanu la noua sa echipa. „Negocierile sunt ca si incheiate cu cei de la Wolfsburg. Voi semna pe trei sezoane cu ei. O sa fie mai bine decat la Energie.

Wolfsburg are fotbalisti de valoare, dar nu avea o echipa. Obiectivele lor sunt mai indraznete decat la Energie. Cluburile s-au inteles deja si s-au platit in jur de trei milioane de euro pentru mine. E foarte bine ca voi juca in continuare cu Vladut”, a spus „Schija”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Formatia VfL Wolfsburg a incheiat campionatul Germaniei pe locul 15, ultimul neretrogradabil. Sergiu Radu a fost una dintre revelatiile editiei abia incheiate a Bundesliga, el reusind 14 goluri si clasandu-se pe locul patru in ierarhia finala a golgheterilor.

Vlad Munteanu, celalalt roman care a evoluat la Energie Cottbus, a ocupat locul 7 in acest clasament, cu 11 goluri. In ciuda evolutiilor foarte bune din Bundesliga, Radu si Munteanu, numiti „gemenii golului” de presa germana, au fost ignorati de Victor Piturca, selectionerul Romaniei, pentru „dubla” cu Slovenia, din preliminariile Euro 2008.