Serghei Șoigu acuză că acțiunile SUA în Ucraina ar putea duce la escaladarea conflictului

Serghei Șoigu acuză că acțiunile SUA în Ucraina ar putea duce la escaladarea conflictului Sursa: Arhiva EvZ

La câteva zile după ce ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că NATO se comportă ridicol când are impresia că Rusia nu vede implicarea celorlalte state în conflict, acum, Serghei Șoigu subliniază aceeași ideea. El spune că în aceste condiții va avea loc o escaladare a conflictului.

Ministrul Apărării al Rusiei, Serghei Şoigu, a declarat că Statele Unite și aliații săi încearcă să prelungească la maxim conflictul din Ucraina prin acțiunile lor. Șoigu acuză că Occidentul a început să trimită arme grele în Ucraina și a îndemnat în mod deschis Kievul să atace teritorii din Rusia.

Serghei Șoigu crede că implicarea NATO în război va duce la escaladarea lui

În acest context, Șoigu a subliniat că aceste acțiuni atrag practic și celelalte țări NATO în conflict, un lucru ce ar putea să ducă în cele din urmă la escaladarea conflictului.

Totodată, ministrul rus al Apărării a vorbit despre reușitele armatei ruse pe frontul din Ucraina și a evidențiat că „grupările de trupe rusești continuă să macine tot armamentul și toată tehnica de luptă trimise Kievului, atât pe rutele pe care sunt transportate spre destinație, cât și pe pozițiile de luptă”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aceeași idee a fost adoptată de ministrul adjunct de Externe al Rusiei, Serghei Riabkov, care a spus că tehnica militară de luptă care ajunge în Ucraina într-un flux tot mai mare, va fi „făcută, pur și simplu, zob”.

Șoigu a făcut și un bilanț al pierderilor suferite de ucraineni în ianuarie, menționând că aceștia au pierdut peste 6.500 de militari, 26 de avioane și șapte elicoptere. „Numai în prima lună a acestui an, pierderile au însumat peste 6.500 de militari, 26 de avioane, șapte elicoptere, 208 aparate de zbor fără pilot, 341 de tancuri și alte vehicule blindate de luptă, 40 de vehicule de luptă cu sisteme reactive de foc în salvă”.

Trupele ruse avansează în Ucraina

Totodată, ministrul rus al Apărării a spus că avansul trupelor ruse în Ucraina este un real succes, în special în zonele Ugledar și Artiomovsk din Republica Populară Donețk. Potrivit șefului interimar al DNR, Denis Pușilin, forțele ruse și-au întărit pozițiile lângă Ugledar pe trei direcții. În zona acestui oraș, au fost cucerite mai multe rute de aprovizionare pentru trupele ucrainene.

Biroul președintelui ucrainean Zelenski a spus la rândul lui că Ucraina plătește cel mai mare preț pentru menținerea orașului Bahmut, Artiomovsk, însă nu-l vor preda niciodată, potrivit vestidinrusia.ro.