Serena Williams se simte discriminată după victoria cu Simona Halep

Serena Williams se simte discriminată după victoria cu Simona Halep

Deşi a învins-o pe constănţeanca Simona Halep în turul al doilea al turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, sportiva americană protestează împotriva felului în care e tratată de organizatori.

Serena Williams i-a acuzat pe organizatorii de la Wimbledon de discriminare împotriva ei şi a surorii sale, Venus, anunţă cotidianul britanic "Guardian". Campioana en-titre s-a plâns de faptul că atât ea cât şi sora asa au avut meciurile din această săptămână programate pe Terenul Doi. Aceasta în timp ce aşii tenisului masculin sunt abonaţi la terenurile principale.

"Le place să ne pună pe mine şi pe Venus pe Terenul Doi, cine ştie din ce motive", a declarat Williams. Sportiva americană a atacat faptul că Rafael Nadal şi Novak Djokovic sunt programaţi doar pe Terenul Central şi pe cel cu numărul 1. "Pe ei nu îi mută niciodată. Eu şi cu Venus avem împreună mai multe titluri la Wimbledon decât mulţi dintre jucători. [...] Nu fac mare caz din asta, dar poate că la un moment dat ar trebui", a precizat Serena.

Surorile Williams şi-au adjudecat nouă din ultimele unsprezece titluri pe iarba londoneză. Serena s-a impus ieri în faţa româncei Simona Halep în trei seturi, 3-6, 6-2, 6-1. La 5-2 în primul set, Simona a alunecat, suferind o uşoară accidentare. Williams, favorită numărul 7, revine la un turneu de Mare Şlem după aproape un an de absenţă, cauzată de probleme medicale.

Ne puteți urmări și pe Google News