Evenimentul Zilei > Economie > Serban Nicolae, atac dur la adresa unui consilier BNR: „Rezerva de aur trebuie să stea în țară”
Serban Nicolae, atac dur la adresa unui consilier BNR: „Rezerva de aur trebuie să stea în țară”

Serban Nicolae, atac dur la adresa unui consilier BNR: „Rezerva de aur trebuie să stea în țară”

Şerban Nicolae a avut o reacție dură la adresa lui Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, după ce acesta a afirmat că Banca Națională „are dreptul să administreze rezerva de aur a țării, că nu e a statului". Senatorul PSD a declarat că rezerva de aur trebuie să rămână și că Vasilescu nu are dreptul să facă asemenea afirmații.

Senatorul PSD, Șerban Nicolae a dat o replică dură consilierului lui Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, în scandalul rezervei de aur din Anglia. Cei doi au vorbit sâmbătă, în emisiunea ”Descoperiți”, difuzată la Antena 3.

„În privința acestei rezerve de aur, BNR este extrem de transparentă. Toți cei care fac asemenea declarații, dar absolut toți fără excepție, care se referă la netransparentă BNR, și spun că aurul este în pericol, nu citesc. BNR, din 2002, publică cu regularitate toate datele necesare privind rezerva de aur, absolut toate. Văd acum întrebări de genul cine v-a dat voie să scoateți aurul din țară? Banca Națională, potrivit legii, nu trebuie să ceară dreptul nimănui. Are dreptul să administreze rezerva de aur a țării, că nu e a statului și totodată poate să aleagă unde să o țină, în țară sau în străinătate. Prețul aurului este fluctuant și valoarea celui de la Londra a crescut deopotrivă. Astfel criticii de serviciu au  tras concluzia că BNR a mai dus aur acolo. Fals. Nu a mai dus niciun gram de aur în plus față de cele 61 de tone duse până în 2012, că nu a fost transportat tot odată. Nici Ceaușescu nu l-a dus pe tot odată că și el ținea aurul României în străinătate” a spus Adrian Vasilescu, consilierul lui Mugur Isărescu, informează antena3.ro.

Replica venită din zona PSD a fost cât se poate de tranșantă.

„Rezerva de aur trebuie să stea în țară” a spus Șerban Nicolae, unul dintre cei care au avut inițiativa aducerii aurului în țară.

Afirmațiile senatorului PSD vin după ce consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, i-a dat un răspuns acid ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici, care a declarat în urmă cu câteva zile că s-ar putea ca rezerva de aur din Anglia să fie gajată de cei care o păstrează în interesul respectivei bănci.

Vasilescu a declarat că această variantă este exclusă, Banca Angliei neputând să facă operațiuni cu aurul României fără cererea sau acordul BNR. L-a acuzat, totodată, pe Teodorovici că nu citește rapoartele în care se află aceste date şi a precizat că BNR „are dreptul să administreze rezerva de aur a țării, că nu e a statului și totodată poate să aleagă unde să o țină, în țară sau în străinătate."

 

 

 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: