Evenimentul Zilei > Social > Şerban Mihăilescu a cerut să nu fie urmărit penal
Şerban Mihăilescu a cerut să nu fie urmărit penal

Şerban Mihăilescu a cerut să nu fie urmărit penal

Comisia juridică a Senatului l-a audiat, astăzi, pe senatorul PSD, Şerban Mihăilescu, acuzat de DNA de luare de mită şi încălcarea regimului armelor şi muniţiilor, informează RTV.

Potrivit unor reprezentanţi ai Comisiei, din cauza lipsei numărului necesar de voturi pentru luarea unei decizii, se va înainta un raport, iar "decizia îi aparţine Plenului Senatului". Senatorii jurişti nu au reuşit să dea un aviz favorabil sau negativ cererii procurorilor DNA de începere a urmăririi penale, la şedinţă fiind prezenţi numai senatorii PSD şi PDL.

Şerban Mihăilescu şi-a susţinut nevinovăţia în faţa Comisiei Juridice, afirmând că "DNA a fabricat toate probele în profundul dispreţ al legii" şi că toate documentele trimise Comisiei sunt publice.

Audiere amânată

Senatorul PSD a cerut Comisiei să respingă solicitarea DNA de începere a urmăririi penale împotriva sa.

Audierea, programată pentru săptămâna trecută, a fost amânată pe baza unei scutiri medicale prin care se arăta că Şerban Mihăilescu era internat la Viena, pentru analize.

Potrivit procurorilor DNA, Mihăilescu ar fi primit mită, în perioada în care a fost secretar general al Guvernului Năstase, 17 arme de vânătoare de la consilierul său personal, Fănel Păvălache, pe care le-ar fi deţinut fără a avea permis.

DNA a cerut încă de vara trecută avizul Senatului pentru începerea urmăririi penale în cazul său.

ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA ORA 12:03

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: