Evenimentul Zilei > Social > Senzational: nemtii disparuti sunt bine-mersi

Senzational: nemtii disparuti sunt bine-mersi

Dennis (16 ani), Maria (43 de ani) si Ion Keller (45 de ani), membrii familiei germane de origine romana cautata prin toata tara mai ceva ca Elodia, au fost gasiti ieri-dimineata pe o strada din Botosani.

Asa-zisa „disparitie misterioasa” a familiei Keller, plecata intr-un tur al Romaniei, a fost solutionata ieri. Un politist comunitar din Botosani i-a gasit pe cei trei dormind in masina, in apropierea Bibliotecii „Mihai Eminescu”. „Executam serviciul impreuna cu un coleg. In fata la Bancpost era parcat un autoturism cu numere de Germania. I-am legitimat, ne-au spus ca sunt germani, ca fac turul Romaniei si ca acum se odihnesc”, a spus Maria Avatamanitei, politist comunitar. Dormeau in masina si nu stateau mai mult de trei ore in locurile pe care le vizitau, au aflat politistii.

Reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie Botosani au confirmat ulterior ca e vorba despre cele trei persoane date disparute in urma cu trei saptamani si cautate de televiziuni mai ceva ca Elodia. „Este vorba despre sotii Maria si Ion Keller, cu dubla cetatenie, romana si germana, impreuna cu fiul lor de 16 ani”, a spus Manuela Ieremie, purtator de cuvant in cadrul IPJ Botosani. „Din primele declaratii, ei s-au aratat profund indignati de faptul ca ne confruntam cu un asemenea caz”, a adaugat oficialul IPJ.

Intr-adevar, Maria Keller s-a aratat surprinsa neplacut de amploarea pe care a luat-o acest caz: „Nu trebuia sa ne caute. Nu inteleg de ce au facut asta. Ne-am plimbat si ne-am simtit foarte bine. Am fost in foarte multe locuri din tara. Am anuntat familia, dar e vorba de incredere. Cred ca s-au panicat degeaba”, ne-a declarat femeia. Cei din familia Keller sustin ca  ultima oara au vorbit cu rudele pe 24 decembrie 2007, dupa care si-au inchis telefoanele pentru ca primeau multe apeluri din Germania. Acum, il asteapta la Botosani pe fratele din Timisoara pentru ca li s-a stricat masina. Cel mai probabil, intr-una dintre zilele urmatoare vor parasi Romania.

Cardul a spus politiei unde sunt

Ofiterii care au investigat cazul au fost ajutati de politia germana, care le-a comunicat ca, in ianuarie, cardul bancar al lui Ion Keller a fost folosit de trei ori, pe 5, 8 si 13 ianuarie. „Marti dimineata am aflat ca ultima accesare a contului s-a facut de la Botosani. La 8.00 dimineata le-am solicitat colegilor din Botosani sa demareze cautari in oras”, a declarat unul dintre anchetatori, a carui identitate nu poate fi facuta publica intrucat se ocupa si cu prinderea infractorilor dati in urmarire generala.

Acest tip de operatiuni face parte din activitatile de zi cu zi ale compartimentelor de disparuti in politiile judetene. „Nu exista costuri suplimentare, activitatile fiind in bugetele anuale ale inspectoratelor judetene. De aceea, nu se pot calcula costuri separate pe aceasta investigatie. Sotii Keller nu pot fi trasi la raspundere pentru ca nu au incalcat nicio lege”, a explicat subinspectorul Huluta.

SOTII KELLER

Trei saptamani „pierduti” in Romania

Sotii Keller, Ion si Maria, impreuna cu fiul lor Dennis, au venit in noiembrie la Timisoara, unde locuiesc rudele acestora. Conform declaratiilor fratilor Mariei Keller, tatal acestora murise recent si sora lor voia sa se reculeaga la manastirile din Moldova. Ultima convorbire telefonica a avut loc pe 24 decembrie, cand, se pare, Ion Keller ar fi trebuit sa se prezinte la serviciu, in Germania. Cum n-au mai dat niciun semn de viata, fratii Mariei Keller au raportat disparitia, pe 3 ianuarie, la Politia Judetului Timis.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: