Evenimentul Zilei > Social > Senzaţional: nemţii dispăruţi sunt bine
Senzaţional: nemţii dispăruţi sunt bine

Senzaţional: nemţii dispăruţi sunt bine

Familia Keller, căutată ca Elodia, a fost găsită pe o stradă din Botoşani, după ce a folosit cardul bancar.

Aşa-zisa „dispariţie misterioasă“ a familiei Keller, plecată într-un tur al României, a fost soluţionată ieri. Un poliţist comunitar din Botoşani i-a găsit pe cei trei dormind în maşină, în apropierea Bibliotecii „Mihai Eminescu“.

„Executam serviciul împreună
cu un coleg. În faţă la Bancpost era parcat un autoturism cu numere de Germania. I-am legitimat, ne-au spus că sunt germani, că fac turul României şi că acum se odihnesc“, a spus Maria Avătămăniţei, poliţist comunitar. Dormeau în maşină şi nu stăteau mai mult de trei ore în locurile pe care le vizitau, au aflat poliţiştii.

Reprezentanţii Inspectoratului
Judeţean de Poliţie Botoşani au confirmat ulterior că e vorba despre cele trei persoane date dispărute în urmă cu trei săptămâni şi căutate de televiziuni mai ceva ca Elodia. „Este vorba despre soţii Maria şi Ion Keller, cu dublă cetăţenie, română şi germană, împreună cu fiul lor de 16 ani“, a spus Manuela Ieremie, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoşani. „Din primele declaraţii, ei s-au arătat profund indignaţi de faptul că ne confruntăm cu un asemenea caz“, a adăugat oficialul IPJ.

Într-adevăr, Maria Keller s-a
arătat surprinsă neplăcut de amploarea pe care a luat-o acest caz: „Nu trebuia să ne caute. Nu înţeleg de ce au făcut asta. Ne-am plimbat şi ne-am simţit foarte bine. Am fost în foarte multe locuri din ţară. Am anunţat familia, dar e vorba de încredere. Cred că s-au panicat degeaba“, ne-a declarat femeia. Cei din familia Keller susţin că ultima oară au vorbit cu rudele pe 24 decembrie 2007, după care şi-au închis telefoanele pentru că primeau multe apeluri din Germania. Acum, îl aşteaptă la Botoşani pe fratele din Timişoara pentru că li s-a stricat maşina. Cel mai probabil, într-una dintre zilele următoare vor părăsi România.

Cardul a spus poliţiei
unde sunt

Ofiţerii care au investigat
cazul au fost ajutaţi de poliţia germană, care le-a comunicat că, în ianuarie, cardul bancar al lui Ion Keller a fost folosit de trei ori, pe 5, 8 şi 13 ianuarie. „Marţi dimineaţă am aflat că ultima accesare a contului s-a făcut de la Botoşani. La 8.00 dimineaţa le-am solicitat colegilor din Botoşani să demareze căutări în oraş“, a declarat unul dintre anchetatori, a cărui identitate nu poate fi făcută publică întrucât se ocupă şi cu prinderea infractorilor daţi în urmărire generală.

Acest tip de operaţiuni face
parte din activităţile de zi cu zi ale compartimentelor de dispăruţi în poliţiile judeţene. „Nu există costuri suplimentare, activităţile fiind în bugetele anuale ale inspectoratelor judeţene. De aceea, nu se pot calcula costuri separate pe această investigaţie. Soţii Keller nu pot fi traşi la răspundere pentru că nu au încălcat nicio lege“, a explicat subinspectorul Huluţă.

CAZUL „KELLER“

Trei săptămâni „pierduţi“ în România


Soţii Keller, Ion şi Maria,
împreună cu fiul lor Dennis, au venit în noiembrie la Timişoara, unde locuiesc rudele acestora. Conform declaraţiilor fraţilor Mariei Keller, tatăl acestora murise recent şi sora lor voia să se reculeagă la mănăstirile din Moldova. Ultima convorbire telefonică a avut loc pe 24 decembrie, când, se pare, Ion Keller ar fi trebuit să se prezinte la serviciu, în Germania. Cum n-au mai dat niciun semn de viaţă, fraţii Mariei Keller au raportat dispariţia, pe 3 ianuarie, la Poliţia Judeţului Timiş.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: