Evenimentul Zilei > Politica > Senatul dă Parchetului Militar raportul Comisiei de cercetare a evenimentelor din decembrie 1989
Senatul dă Parchetului Militar raportul Comisiei de cercetare a evenimentelor din decembrie 1989

Senatul dă Parchetului Militar raportul Comisiei de cercetare a evenimentelor din decembrie 1989

Biroul permanent al Senatului a hotărât, luni, să pună la dispoziţia Parchetului Militar raportul Comisiei senatoriale de cercetare a evenimentelor din decembrie 1989, în vederea soluţionării dosarului Revoluţiei, anunță Agerpres.

 

"Secţia Parchetelor Militare de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte a solicitat posibilitatea să îi fie puse la dispoziţie, spre consultare, raportul Comisiei senatoriale de cercetare a evenimentelor din decembrie 1989. Acest raport şi documentele respective sunt clasificate, însă noi am fost de acord, mi s-a părut firesc, să punem la dispoziţie Parchetului Militar toate aceste documente. Trebuie însă să trimită persoane calificate, care au pregătirea şi certificatul necesare pentru a studia aceste documente", a declarat Chelaru, la finalul şedinţei conducerii Senatului de luni. 

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), Secţia Parchetelor Militare, a solicitat Senatului să îi fie pus la dispoziţie, spre consultare, raportul Comisiei senatoriale de cercetare a evenimentelor din decembrie 1989, în vederea soluţionării "temeinice şi legale" a dosarului Revoluţiei nr. 11/P/2014. 

"Prin ordonanţa nr. 692/C2/2016 din data de 5 aprilie 2016, prim-adjunctul procurorului general al Parchetului de pe lângă ÎCCJ a dispus (…) infirmarea ordonanţei nr. 11/P/2014 din 14 octombrie 2015 a Parchetului de pe lângă ÎCCJ – Secţia Parchetelor Militare şi redeschiderea urmăririi penale în cauză. Dispoziţia de redeschidere a urmăririi penale a fost supusă, potrivit Codului de procedură penală, confirmării judecătorului de Cameră preliminară din cadrul ÎCCJ. Prin încheierea nr. 469 din 13 iunie 2016, emisă în dosarul nr. 1483/1/2016, ÎCCJ Secţia Penală a dispus confirmarea redeschiderii urmăririi penale în dosarul nr. 11/P/2014", scrie în solicitarea PÎCCJ.