Senatul a votat legea educației sexuale. Care e decizia finală. Cum vor participa elevii la cursuri

Senatul a votat legea educației sexuale. Care e decizia finală. Cum vor participa elevii la cursuriSursa: EEC/Răzvan Vălcăneanțu

Senatul a votat legea privind predarea noțiunilor de educație sexuală în școli, în cadrul materiei Educație Sanitară. Participarea minorilor la acest curs va fi condiționată de acordul părinților.

Soarta Educației Sanitare a fost dezbătută cu scandal în Parlamentul României. Elevii vor studia educația sexuală în școli în cadrul materiei ce poartă numele de Educație Sanitară, însă nu se știe, concret, ce anume vor învăța minorii despre sex. Astfel, președintele Klaus Iohannis a retrimis legea în Parlament.

Toate grupurile parlamentare au decis să nu dea curs reexaminării cerute de șeful statului, cu excepția USR-PLUS, care a susținut demersul președintelui.

Copiii vor învăța noțiuni legate de educație sexuală la orele de Educație Sanitară

Conform voturilor senatorilor de marți, 22 iunie, copiii ar urma să studieze Educație Sanitară, iar participarea la acest curs va fi condiționată de acordul scris al părinților. În cadrul acestei materii se vor studia noțiuni legate de educație sexuală.

Legea a fost votată de 68 de senatori dintre cei 92 prezenți. 29 de parlamentari s-au abținut și unul a votat împotrivă. Alți doi senatori au decis să nu voteze.

Senatorii AUR au anunţat încă de luni că vor vota împotriva introducerii educaţiei sexuale în şcoli.

Președintele Klaus Iohannis a cerut reexaminarea legii în cauză, subliniind că proiectul nu definea noțiunea de "educație sanitară" și ce informații legate de sex le vor fi predate copiilor, însă cererii șefului statului nu i s-a dat curs.

Camera Deputaților va lua decizia finală

Senatul reprezintă prima Cameră sesizată. Astfel, legea urmează să treacă și prin Camera Deputaților, care va lua decizia finală.

Trebuie menționat că premierul Florin Cîțu, dar și liderul PNL Ludovic Orban au transmis că, personal, au susținut reexaminarea legii privind educația sexuală, însă nu s-au putut opune dorințelor membrilor de partid. Aceeași poziție a fost adoptat și de către reprezentantul UDMR, Kelemen Hunor.

Săptămâna trecută, UDMR nu s-a exprimat, în cadrul dezbaterilor, pe acest subiect. Președintele PNL Ludovic Orban dorea, pe atunci, amânarea discuțiilor pe această temă.

Acest subiect a stârnit o dezbatere amplă în societatea românească, în interiorul căreia sunt aduse argumente pro şi contra despre necesitatea introducerii educaţiei sexuale în şcoli. BOR susține că acțiunea reprezintă un atentat asupra inocenței copiilor.

Ne puteți urmări și pe Google News