Reacţia Casei Albe nu a întârziat să apară. Marţi, preşedintele Barak Obama a acuzat Camera Superioară a legislativului SUA că a dat dovadă de laşitate, iar senatorii au dezamăgit poporul american.

"Violența armată necesită mai mult decât momente de reculegere. Este nevoie de acțiune. Eșuând la acest test, Senatul a dezamăgit poporul american", a arătat liderul de la Casa Albă, transmite Agerpres.

Şi purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest, a denunțat într-o emisiune televizată, "lașitatea" Senatului american.

"Ceea ce s-a întâmplat ieri (luni) seara în Senat a fost un rușinos exercițiu de lașitate. Nu văd ce alt termen aș putea utiliza", a adăugat el.

Cele două propuneri ale democraților vizau, pe de o parte, să le interzică persoanelor care figurează pe listele de supraveghere teroristă să cumpere arme de foc, iar pe de altă parte, să generalizeze pentru toate vânzările, în special în magazinele specializate, verificările de antecedente criminale și psihiatrice înainte de orice tranzacție.

Te-ar putea interesa și: