Senator PSD: Mircea Diaconu ar trebui SĂ-ŞI DEA DEMISIA din Senat

Senator PSD: Mircea Diaconu ar trebui SĂ-ŞI DEA DEMISIA din Senat

Mircea Diaconu ar trebui să înţeleagă "într-un termen rezonabil" situaţia în care se află şi să demisioneze din Senat. Declaraţia îi aparţine unui coleg de alianţă şi de Senat al lui Diaconu.

"Sper ca într-un termen rezonabil domnul Diaconu să înţeleagă situaţia de incompatibilitate constatată de ANI şi de Justiţie, printr-o decizie definitivă şi irevocabilă. Soluţia cea mai elegantă ar fi o demisie, cu atât mai mult cu cât domnul Diaconu nu mai candidează", a declarat pentru ziare.com preşedintele Comisiei Juridice a Senatului, pesedistul Toni Greblă.

Greblă a subliniat că, în caz contrar, România va avea de suferit în momentul raportului de ţară din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare pe Justiţie al Comisiei Europene. "În raportul de ţară, în mod singur, va fi luat în considerare la capitolul negativ", a arătat el.

Acesta nu a exclus nici posibilitatea - teoretică, dat fiind că senatorii se află, deocamdată, în campanie - ca Senatul să reia votul privind revocarea lui Mircea Diaconu, dacă grupurile parlamentare convin asupra acestui lucru. Plenul Senatului a respins marţi, prin vot, revocarea din funcţie a senatorului PNL Mircea Diaconu, declarat incompatibil de ÎCCJ ca urmare a unei sesizări a ANI. CITIŢI ŞI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • MIRCEA DIACONU INCOMPATIBIL Curtea Constituţională va discuta sesizarea CSM pe 21 noiembrie
  • EXCLUSIV. CSM a sesizat Curtea Constituţională: "Parlamentul împiedică înfăptuirea justiţiei în cazul Mircea Diaconu!"
  • Comisia Europeană avertizează: Decizia Senatului în cazul Diaconu, în contradicţie cu recomandările CE
  • Senatul îl apără pe Mircea Diaconu: Rămâne senator. SOCIETATEA CIVILĂ SE REVOLTĂ. Comisia Europeană regretă decizia Senatului