Evenimentul Zilei > Politica > Senator cercetat după ce un poliţist a reclamat că a fost agresat de acesta în sediul Poliţiei Buzău
Senator cercetat după ce un poliţist a reclamat că a fost agresat de acesta în sediul Poliţiei Buzău

Senator cercetat după ce un poliţist a reclamat că a fost agresat de acesta în sediul Poliţiei Buzău

Un senator UNPR este cercetat pentru ultraj, după ce un poliţist a depus o plângere la Parchetul Judecătoriei Buzău în care a reclamat că parlamentarul l-a agresat în sediul Poliţiei municipiului Buzău, pe motiv că agentul i-a suspendat fiicei sale permisul de conducere, scrie mediafax.ro.

Potrivit unor surse judiciare, senatorul UNPR Constantin Popa ar fi bruscat, în noaptea de miercuri spre joi, un poliţist în sediul Poliţiei municipiului Buzău, cerându-i socoteală pentru faptul că acesta i-a suspendat fiicei sale permisul de conducere.

Sursele citate susţin că scandalul a fost aplanat la sosirea comandantului Poliţiei municipiului Buzău, comisar şef Marius Ivan, care ar fi discutat cu senatorul buzoian în biroul său, după care cei doi ar fi plecat împreună.

A doua zi după scandal, poliţistul a depus o plângere la Parchetul Judecătoriei Buzău, precum şi un certificat constatator din care reieşea că, în urma conflictului, i-a fost afectat un umăr.

Senatorul UNPR, Constantin Popa, a declarat că, în noaptea de miercuri spre joi, s-a aflat în sediul Poliţiei municipiului Buzău, însă doar pentru a discuta cu poliţistul respectiv, care l-ar fi urmărit în trafic.

”Mă urmărea băiatul ăsta, nu e prima dată când o face. M-am dus la el si i-am zis, domnule, nu mă mai urmări, nu mă mai hărţui, ce ai cu mine, am să te reclam. El se laudă că e şmecherul VIP-urilor, că a amendat maşina Procuraturii, că luat permisul la X şi la Y. Oricum, nu am lovit pe nimeni şi doar am discutat cu domnu’ subofiţer. Înţeleg că dumnealui ar fi spus în plângere că am zis eu că îl dezbrac şi că l-aş fi ameninţat. Dacă eu aş fi făcut asta în sediul Poliţiei de faţă cu atâţia oameni, credeţi că mai plecam liniştit? Nu mă legau direct? Când eşti persoană publică devii suspicios când vezi că te urmăreşte unul pas cu pas ca să se remarce”, a declarat pentru MEDIAFAX senatorul Constantin Popa.

Popa a adăugat că, după finalizarea cercetărilor, ia în calcul depunerea unei plângeri pentru denunţ calomnios.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Buzău, Victoria Mehedinţu, a declarat că un poliţist a depus o plângere privind infracţiunea de ultraj, iar, având în vedere calitatea persoanei reclamate, cauza a fost declinată Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"La Parchetul Judecătoriei Buzău a fost înregistrată o plângere cu privire la săvârşirea infracţiunii de ultraj. Având în vedere calitatea persoanei reclamate, dosarul a fost declinat către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", a declarat procurorul Victoria Mehedinţu.

Poliţistul care a depus plângerea împotriva senatorului UNPR este angajat al Serviciului Rutier al Poliţiei Judeţene Buzău, iar în urmă cu câteva luni el a oprit-o în trafic pe una dintre fiicele parlamentarului, căreia i-a suspendat permisul de conducere, pe motiv că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, au mai spus surse judiciare.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.