Pe fundalul imnului naţional se pot asculta cvintele despre ''patria curajoşilor'', senatoarea de 52 de ani din New York afirmând că ''cei curajoşi nu incită la ură, nu ascund adevărul şi nu construiesc ziduri. Aceasta e ceea ce aduce teama'', continuă Gillibrand în timp ce curg imagini cu familii de migranţi despărţite şi suprematişti în marş la Charlottesville.

Democrata Kirsten Gillibrand, iniţiatoarea mişcării #MeToo, a anunţat că va ţine principalul său discurs pe 24 martie în faţa lui Trump Tower din New York, încercând ''să duc până la uşa locuinţei preşedintelui Trump viziunea mea pozitivă şi curajoasă pentru a restabili integritatea morală a Americii''.

În video senatoarea reiterează implicarea sa în apărarea climei, a imigraţiei, a sănătăţii pentru toţi şi necesitatea de a pune capăt violenţei cu armele de foc. Gillibrand se prezintă cu o agendă liberală: acoperirea medicală pentru toţi, concedii familiare plătite, legi împotriva armelor şi o economie verde. Candidatura sa vine deja într-o înghesuială, alături de candidaturile altor aspiranţi ca Beto O'Rourke, Bernie Sanders, Elizabeth Warren şi Kamala Harris, dar se aşteaptă anunţul unei alte candidaturi, aceea a vicepreşeditelui Joe Biden.

Şi totuşi, o umbră se aşterne peste candidatura sa: a fost acuzată recent de a nu fi continuat cu cercetările de abuzuri sexuale în rândul staff-ului său de la Senat. Site-ul Politico a redat o scrisoare a unei colaboratoare care şi-a dat demisia, afirmând că denunţul său împotriva asistentului special al lui Gilliband, Abbas Malik, a rămas nerezolvat.

Malik a fost demis. Staff-ul a explicat că între timp au apărut şi alte dezvăluiri. Senatoarea de New York fusese acuzată mai înainte de a fi ajuns prea devreme la concluzii împotriva senatorului Al Franken, căruia i s-a cerut demisia pentru o acuzaţie de hărţuire sexuală.

 

Te-ar putea interesa și: