Zeci de mii de nume, mai exact 77.000, au fost eliminate, după ce au fost adăugate de pe adrese de mail din Coreea de Nord și Vatican.

Autoritățile din Camera Comunelor au anunțat că, până acum, au fost eliminate 77.000 de semnături frauduloase de pe petiția online.

Hackerii spun că au reușit să falsifice semnături, punând mii de nume de pe computere cu adrese inexistente, din Coreea de Nord și Vatican.

Helen Jones, președinta Comisiei pentru petiții din Parlamentul britanic, a anunțat pe Twitter: „Acordăm o mare atenție sistemului de petiții onșine, pentru că subminează procesul democrației parlamentare”.

„Serviciul Digital al Guvernului urmează să investigheze aceste acuzații și, acolo unde este cazul, le va elimina. Cei care adaugă semnături false la această petiție ar trebui să știe că subminează ceea ce ei pretind că sprijină de fapt”, precizează Jones, citată de The Sun.

Petiția este cea mai mare din istoria Marii Britanii și cere implementarea unei reguli care să spună că trebuie organizat un nou referendum atunci când tabăra „rămânere” sau „ieșire” câștigă mai puțin de 60% din voturi, după o prezență la vot mai mică de 75%.

Susținătorii rămânerii în UE au folosit această petiție pentru a cere repetarea referendumului de joi, în care 52% dintre britanici au votat pentru ieșirea din UE.