Evenimentul Zilei > Politica > Semnal de la cancelarul Austriei. Companiile ar putea să își facă bagajele și să plece
Semnal de la cancelarul Austriei. Companiile ar putea să își facă bagajele și să plece

Semnal de la cancelarul Austriei. Companiile ar putea să își facă bagajele și să plece

După întâlnirea pe care a avut-o la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a răspuns și întrebărilor legate de companiile austriece care se presupune că vor fi afectate de măsurile fiscal pe care Guvernul intenționează să le ia vineri seara.

Oficialul austriac a folosit un ton diplomatic, dar foarte subtil a lăsat de înțeles că România ar putea rămâne fără investitorii austrieci. „Nu-mi fac griji pentru companiile din Austria, sunt foarte mari și pot pleca oriunde. Îmi fac griji pentru sănătatea mediului economic românesc, pentru puterea de cumpărare care scade”, a spus Kurz.

Președintele Klaus Iohannis a criticat, în fața cancelarului, măsurile pe care Guvernul intenționează să le ia.

Cancelarul federal a venit într-o vizită la București pentru o predare simbolică a președinției Consiliului Uniunii Europene.

„Este un moment simbolic pentru România şi ne bucurăm de faptul că preluăm această preşedinţie de la un partener atât de serios şi bun cum este Austria", a declarat președintele Klaus Iohannis.

Președintele a mai dat detalii despre discuțiile pe care le-a avut cu cancelarul Austriei pe tema dosarelor pe care România le gestionează la preluarea președinției rotative a Consiliului UE: Brexit, migrație și bugetul Uniunii.