Astfel, reprezentanții Companiei Municipale Management Trafic București S.A., care se ocupă de sistemul de semaforizare din București, au declarat că la o trecere de pietoni din zona Policlinicii Titan au fost accesate ilegal echipamentele, atât în data de 28 decembrie cât și pe 29 decembrie. 

Compania menționează că s-a constatat faptul că dulapurile care conțin automatele de dirijare din intersecție erau deschise, cu toate că acestea sunt prevăzute cu sisteme de siguranță și au fost introduse noi diagrame decât cele autorizate, care stabilesc timpii pentru culorile roșu și verde ale semafoarelor și trecerilor de pietoni. 

Reprezentanții Companiei Municipale Management Trafic București S.A. au depus, sâmbătă, plângere penală după acest incident. 

Compania precizează că prin intervenția promptă s-a putut evita riscul ridicat de producere a unor accidente rutiere deosebit de grave: de exemplu, semafoarele puteau afișa culoarea verde din toate direcțiile.

Din punct de vedere tehnic, doar persoane specializate, care au cunoștințele și echipamentele necesare pot să acceseze automatele de dirijare și să modifice diagramele, mai precizează Compania.

 

Te-ar putea interesa și: