Deşi municipalitatea plăteşte 100.000 de euro pe lună pentru semafoarele inteligente, iar noul primar general, Gabriela Firea, anunţă noi şi noi investiţii, funcţionarea sistemului e deplorabilă, potrivit datelor anunţate de Digi 24.

Cristian Bălan, director UTI, firma acare administrează sistemul, susţine că „situaţia semafoarelor care nu funcţionează şi nu sunt conectate la Centrul de Control este cauzată de lucrărilor edilitare, care au afectat fibra optică şi care au afectat conexiunile între centru şi intersecţii”.

UTI aparţine omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu, care este cercetat într-un dosar în care este acuzat că ar fi dat mită şi pentru care a fost trimis în judecată de procurorii DNA. Mita ar fi fost luată de fostul primar al Municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita. Pe surse, nu Urdăreanu este cel care a dat efectiv banii pentru primarul Iaşiului, ci complicele său, vicepreşedintele UTI, Mihail Tănăsescu, astfel că Urdăreanu nu a fost implicat direct, dar "a acceptat să fie daţi bani prin intermediar". De asemenea, Urdăreranu este şi turnătorul din dosarul fostului lider PNL Ludovic Orban.