CORUPŢIA ÎN VĂMI. Şeful Vămii Ploieşti, arestat 29 de zile: „Banii ajungeau la Blejnar”. Blejnar: "Eu nu mă simt vinovat"

CORUPŢIA ÎN VĂMI. Şeful Vămii Ploieşti, arestat 29 de zile: „Banii ajungeau la Blejnar”. Blejnar: "Eu nu mă simt vinovat"

Şeful Vămii Ploieşti, Cornel Costea, care a fost astăzi arestat pentru 29 de zile, a declarat de-a lungul audierilor DNA că o parte din banii pe care îi lua drept mită ajungeau la mai multe persoane, una dintre acestea fiind preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, potrivit motivării deciziei Tribunalului Bucureşti.

Astfel, Cornel Costea a descris în amănunt modalitatea în care se derulau activităţile în vama Ploieşti şi cum, în perioada octombrie 2010 – ianuarie 2011, a "primit suma de 90.000 lei din care lui i-au revenit 30.000 de lei, restul împărţindu-i între vameşi şi alte persoane, ca P.P.şi P.S., bani care, după ştiinţa sa ajungeau la preşedintele S.B.(preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, n.r)". Blejnar:"Eu nu mă simt vinovat" Sorin Blejnar a respins toate acuzaţiile care i se aduc, susţinând că "toţi oamenii care au avut probleme cu justiţia încearcă să arunce tot felul de acuze în cârca mea". El a etichetat asta ca fiind "un sport naţional". Blejnar a admis că el este cel care l-a numit pe Cornel Costea, conform legii, dar a precizat că acuzaţiile acestuia "sunt foarte puţin credibile, mai ales că vin din partea unui om care este în arest preventiv". "Va trebui să probeze aceste acuzaţii nefondate", a mai spus Blejnar, la RTV. "Este cuvântul şi onoarea mea împotiva nesimţirii şi tupeului unor oameni care vor să distrugă tot ce am făcut eu bun", a mai spus Blejnar. El a explicat că numirea lui Costea ca şef al Vămii Ploieşti a venit din partea prefectului de Prahova, care "nu avea de unde să ştie că acesta se va certa cu legea", a mai spus şeful ANAF. Costea a fost reţinut aseară de procurorii anticorupţie. El a fost ridicat de la Biroul Vamal Ploieşti, şi a fost adus pentru audieri la sediul DNA din Bucureşti. Acesta este cercetat pentru luare de mită, după ce ar fi fost prins în flagrant. Ieri, preşedintele Traian Băsescu a atras atenţia că "nicio vamă nu trebuie să rămână necontrolată", după ce astăzi procurorii anticorupţie au descins în vama Ploieşti.   "Nicio vamă nu trebuie să rămână necontrolată după ce am văzut că s-a întâmplat până acum şi sunt convins că portul Constanţa trebuie să fie o prioritate, dar nu mizaţi pe faptul că nu este. El este o prioritate", a spus preşedintele. Asta în contextul în care "bilanţul" operaţiunilor anticorupţie derulate la frontierele României în ultimele două săptămâni este îngrijorător pentru mai-marii Internelor: aproape 200 de poliţişti de frontieră de la Siret, Moraviţa, Naidăş şi Albiţa au fost reţinuţi. Cu alte cuvinte, după cum admit oficiali ai Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), 2% din totalul angajaţilor instituţiei ocupă acum aresturile Poliţiei Capitalei. 

 

Ne puteți urmări și pe Google News