Evenimentul Zilei > Justitie > Şeful Serviciului de Investigații Criminale din Poliția Sectorului 3 a fost REŢINUT
Şeful Serviciului de Investigații Criminale din Poliția Sectorului 3 a fost REŢINUT

Şeful Serviciului de Investigații Criminale din Poliția Sectorului 3 a fost REŢINUT

Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Sectorului 3 București, inspector principal de poliție Marius Gheorghe Giurescu, pentru luare de mită și favorizare a făptuitorului.

Pentru aceleași fapte a fost reținut și Stelian Barbu, agent de poliție în cadrul aceleiași formațiuni la data faptelor.

Potrivit unui comunicat al DNA, "în perioada 2014 — începutul anului 2015, cei doi au efectuat cercetări în mai multe dosare privind spargerea unor locuințe comise pe raza sectorului 3, ocazie cu care au efectuat percheziții la domiciliile a două persoane (martori-denunțători), de unde au ridicat mai multe obiecte provenite din infracțiunile de furt comise de aceștia, printre care se aflau și foarte multe bijuterii".

Potrivit DNA, la terminarea perchezițiilor, cele două persoane au fost conduse la sediul Serviciului de Investigații Criminale, însă după ce li s-a luat câte o declarație formală, față de aceștia nu s-a dispus vreo altă măsură procesuală.

Procurorii au constatat că, la începutul lunii noiembrie 2014, celor doi le-au fost restituite o mare parte din bunurile provenite din infracțiunile de furt calificat, fapt ce a determinat îngreunarea tragerii la răspundere penală a infractorilor.

"În schimbul neluării măsurilor legale față de cei doi martori-denunțători pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat, inculpații Giurescu și Barbu au solicitat și primit de la aceștia mai multe sume de bani. Astfel, Stelian Barbu a solicitat de la unul dintre denunțători 3.000 de euro și a primit efectiv 2.000 de euro. Pe de altă parte, Marius Giurescu a solicitat și a primit de la celălalt denunțător suma de 1.500 de euro. Ambele sume de bani au fost primite de cei doi inculpați prin intermediul unor persoane", se arată în comunicat.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informații și Protecție Internă.