Evenimentul Zilei > EVZ Special > Șeful serviciului de contraspionaj nu va fi general. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Șeful serviciului de contraspionaj nu va fi general. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Șeful serviciului de contraspionaj nu va fi general. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Între tine şi o zi favorabilă se interpune doar graba ta. Fii răbdător, nu te repezi şi poţi fi răsplătit de timp. Trebuie să ai suficientă răbdare ca să găseşti soluţiile necesare la problemele tale!

27 aprilie

 

Șeful serviciului de contraspionaj nu va fi general. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

 

Pe 27 aprilie s-au născut: Herbert Spencer, Samuel Morse, Ulysses Grant, Edward Gibbon, Walter Lantz, Anouk Aimee, Vasile Aciobăniţei.

 

În calendarul creştin-ortodox fix sunt Sfinţii: Simeon, ruda Domnului, Aristarh, Marcu şi Zinon. În cel mobil este Sfânta și Marea Marți. Denie.

 

În „Kalendar” nimic, după sărbătorile dobitoacelor, Paştele Cailor şi Marcu Boilor, dacii şi apoi românii munceau până la Armindeni, când iarăşi se odihneau oleacă, şi făceau ritualul apei.

 

Iată! Din curierul de Bruxelles, câte ceva despre Republica Cehă.

Președintele Republicii Cehe, Miloš Zeman a precizat clar că nu va promova șeful Serviciului militar de contraspionaj BIS, Michal Koudelka, la gradul de general. Guvernul a indicat că va propune promovarea domnului Koudelka pentru al șaselea an consecutiv.

Președintele Zeman, care a criticat în repetate rânduri performanța serviciului de informații și a scos la iveală avertismentele sale cu privire la activitățile spionilor ruși și chinezi din această țară, a indicat că va aștepta rezultatul investigației Vrbetice înainte de a se hotărî să dacă domnul Koudelka merită o promovare.

Primul ministru și președintele au discutat problema în cursul întâlnirii planificate la castelul Lany, luni seara. Nu au ajuns la niciun rezultat fiecare și-a susținut poziția.

Ivan Havel, fratele regretatului președinte ceh Václav Havel, a murit la vârsta de 82 de ani. Ivan Havel a fost un om de știință respectat în domeniul științelor cognitive, al inteligenței artificiale și al filosofiei. El a fost, de asemenea, cofondator al mișcării Forumului Civic, înființat în zilele Revoluției de catifea. RIP!

 

Guvernul ceh a prezentat un plan în șase etape pentru o relaxare treptată a restricțiilor coronavirusului. Dacă situația epidemiologică continuă să se dezvolte favorabil, relaxarea se bazează pe redeschiderea magazinelor, piețelor și a anumitor facilități culturale pe 3 mai. Fazele ulterioare au rămas până acum nedatate. Activarea lor este supusă raportului de cazuri pozitive în cadrul populației.

După mai mult de șase luni de blocare și frustrarea publicului în creștere față de situație, ministrul comerțului și industriei Karel Havlíček a dezvăluit planurile guvernului pentru o reducere treptată a restricțiilor în următoarele săptămâni.

„Este un moment important, deoarece prin acest anunț spunem, de asemenea, că situația epidemiologică se află într-un stadiu în care este posibilă o reducere a restricțiilor în sectoarele economic, educațional, cultural și sportiv.”

Planul se bazează pe șase așa-numitele „pachete de relaxare”, sau etape de redeschidere. Primul, a anunțat dl Havlíček, este în vigoare din 12 aprilie și a inclus, de exemplu, redeschiderea magazinelor selectate, a piețelor fermierilor și a grădinilor zoologice.

Dacă situația epidemiologică continuă să se îmbunătățească în următoarele trei zile, guvernul va da undă verde pentru inițierea etapei a doua pe 3 mai. Acesta din urmă va impune clienților din restaurante să respecte un set de măsuri de siguranță. În plus, galeriile, muzeele și siturile de patrimoniu național vor fi, de asemenea, permise să se deschidă, deși fără posibilitatea de a găzdui vizite de grup.

Celelalte patru etape ale relaxării treptate nu se vor desfășura conform unor termene prestabilite. Mai degrabă, acestea se vor baza pe dezvoltarea situației epidemiologice a țării.

Pentru ca etapa a treia să intre în vigoare, va trebui să existe mai puțin de 100 de cazuri la 100.000 de persoane pe o perioadă de șapte zile. Pentru ca etapa a patra să fie activată, numărul cazurilor va trebui să fie de 75 în aceeași perioadă. Pentru etapa a cincea va trebui să fie 50 de cazuri, iar pentru etapa a șasea 25.

Cea mai semnificativă dintre aceste etape ulterioare sunt pachetele patru și cinci, care vor vedea redeschiderea facilităților sportive, a restaurantelor și a cinematografelor.

Domnul Havlíček a spus că planul de relaxare în șase etape este conceput pentru a permite redeschiderea treptată a școlilor.

„Logica acestui plan se bazează pe prioritizarea redeschiderii școlilor și grădinițelor. Ulterior, sau în paralel cu redeschiderea școlilor, vom ușura și restricțiile privind activitățile de afaceri, educaționale și sportive. ”

Din acest motiv, grădinițele au fost deschise în regiunile selectate începând cu ieri, luni, 26 aprilie, cu o săptămână înainte ca restricțiile să înceapă să fie ridicate în sectoarele economic și cultural.

Luni viitoare, de asemenea, vor începe ca liceeni și studenți din anul I să se întoarcă în sălile de clasă. Școlile secundare se vor putea redeschide în regiunile cu un număr redus de cazuri pe data de 3 mai.

Să ne reamintim că Republica Ceha este, poate, cea mai greu lovită țară europeană de către pandemie, de criza sanitară. Din multiple motive, eu cred că obiceiurile cetățenilor cehi au cântărit greu. O campanie de vaccinare foarte serioasă și aceleași obiceiuri liberale ale cehilor au dus către o imunizare dirijată, sau colectivă, și o scădere a numărului de infectări. Vedeți, domniile voastre, libertatea personală a dus întotdeauna la rezultate bune. Numai compar situația din Cehia cu cea din România. Făceți-o domniile voastre!

 

Să sperăm că mâine o să avem și vești bune, doar este o altă zi!

 

HOROSCOP     27   aprilie   2021

 

BERBEC  O zi de marți favorabilă, în sensul că dacă te limitezi la activităţile obişnuite, de început de săptămână scurtă, ziua va trece liniştită, calmă. Pregăteşte-te pentru mica vacanţă de Sf.Paști! In prima parte a zilei poţi să ai o mică complicaţie de ordin financiar sau contabil: o factură sau ceva de plătit cu care nu eşti de acord, o cheltuială sau un proiect care nu te încântă, sau altceva de genul acesta. Stelele te sfătuiesc să amâni orice complicaţie fără să dai un răspuns negativ sau să ai o atitudine evident ostilă.

TAUR  Azi nu lua împrumuturi de la bănci, nu semna hârtii, contracte, care atrag răspunderea ta juridică. Amână toate întîlnirile importante sau deciziile privind cumpărături, cheltuieli mari. Promovează-ţi cu hotărâre interesele personale. Nu specula nimic financiar, însă. Nu te speti cu munca şi nu fă eforturi pentru că a doua parte a zilei este foarte obositoare, mai ales dacă este ziua ta de naştere!  Aspecte favorabile deciziilor „importante” de genul – fac sau nu fac curăţenie în toată casa, mă duc sau nu mă duc la cumpărături, schimb sau nu schimb uleiul la maşină – asta în cazul că ai maşină, că nu o să te apuci să schimbi uleiul la metrou!

GEMENI    Comunicare nu este în aspecte bune, aşa că nu te poţi folosi de atributul tău zodiacal forte. Vorbeşte puţin şi zâmbeşte mai mult, aceasta este reţeta de succes pentru ziua de astăzi. Limitează-te la activităţile de rutină. Nu trebuie să întreprinzi nimic important. Ocoleşte cu abilitatea şi diplomaţie subiectele „tabu” . Nu uita că tacerea este de aur, vorba de tinichea! Ceva legat de un aspect al lucrului în echipă. Deocamdată aspectul este neutru şi nu te afectează în nici un mod. Cooperează mai strâns cu anturajul cu colegii şi spune-le exact şi precis ce aştepţi de la ei.

RAC   Astăzi caută prilejurile ca să ieşi în evidenţă, fără să fii ostentativ, sau obositor. Eşti avantajat pe plan profesional, ştii ce şi cum să spui şefilor, fără să-i linguşeşti evident! Cine nu se gandeste şi socoteşte, poate avea probleme. Si datorii. Tu cheltuiesti prea mult, mai tine cont de zerouri. Spre seară, o veste nu prea grozava. Esti sanatos si ai putere de munca, dar te apasa grijile legate de familie. Raspuns favorabil pentru una dintre problemele tale, totuşi. Şi o posibilă petrecere drăguţă la un Taur care îşi sărbătoreşte ziua de naştere. Evită enervarea şi stresul printr-o atitudine prevenitoare faţă de anturajul apropiat, faţă de familie.

LEU   „Hakuna matata!” Nicio problemă astăzi, zâmbete şi vorbe frumoase. Nu poţi accepta că stelele îţi sunt favorabile în toate domeniile. „Dacă este o capcană”, gândeşti patetic şi  bănuitor! Un început de săptămână scurtă de lucru care îţi aduce şi lucruri bune. Lenea, comoditatea, este o arta fii şi tu un artist! Nu fii original cu orice pret. De obicei modul acesta de abordare sperie si instraineaza, in loc sa atraga! Trebuie doar sa inspiri incredere. Ia-o mai uşor, nu te ambala peste măsură, că nu este cazul. O veste aşa-şi-aşa îţi îndreaptă atenţia către o relaţie sau o afacere din trecut.

FECIOARĂ  În chestiunile sentimentale, stelele indică să ai o atitudine sinceră şi directă. Adevărul este cea mai bună minciună! Sigur, adevărul favorabil ţie, că nu eşti prost să dai din casă! O zi de marți obositoare, dar până la urmă relativ plăcută. Seară deosebită în compania celor dragi. Din nou ai de ales între mai multe posibilităţi și, ca intotdeauna, te pierzi in amanunte. Nu fi preocupat sau îngrijorat de nerealizări, Cosmosul are alte priorităţi şi o altă scară a valorilor decât noi. Totul este bine, vorba câtecului şi aceasta stă scris în stele. Şi nu uita vorba anglo-saxonă : „No news – good news!”. Cere un sfat de la Leu sau de la un Geaman din familie. Dacă ai!

BALANŢĂ   Jupiter şi Marte spun că-ţi faci false iluzii, te minţi pe tine şi pe cei din jurul tău. Cu toate că eşti bine intenţionat, fii mai pragmatic, mai realist, ca să nu ai surprize neplăcute! Ceea ce cumperi astăzi poate face mare placere celei dragi, celui drag, celor dragi! Rezolvarile şi compromisurile cu iz de busuioc au in tine un maestru incontestabil.  Poţi media între membrii familiei care sunt de păreri diferite. Poate unde vrei să fie intotdeauna armonie! Un eveniment îţi reţine atenţia. Analiza ta este înă o dată justă, trebuie să-i dai curs, aşteaptă, însă, momentul favorabil.

SCORPION   Între tine şi o zi favorabilă se interpune doar graba ta. Fii răbdător, nu te repezi şi poţi fi răsplătit de timp. Trebuie să ai suficientă răbdare ca să găseşti soluţiile necesare la problemele tale! Din nou ai ceva dificil de rezolvat, dar numai în cursul prînzului.  Dragostea şi carisma proprie sunt foarte bine aspectate. Norocul este prietenul tau cel mai bun, care te ajută să treci peste obstacole fără să faci nici un efort.  Perioada în discuţie este favorabila iar aspectele negative nu sunt decât faulturi de joc. Nimic foarte malefic. Pe piaţa stelelor se spune că se creează noi „sindicate” între personaje şi persoane din jurul tău, poate chiar dintre rude, aparent fără nimic în comun, dar care, pe termen lung, pot sa-ti intersecteze interesele. Fii atent, fii informat!

SĂGETĂTOR  Astăzi te îngrijorează o situaţie familială, ba nici la muncă treburile nu merg bine. Totuşi, stelele îţi şoptesc să ai încredere, viitorul îţi este favorabil, vine Soarele şi pe strada ta! O zi bună în toate, mai puţin la cumpărături. Nu cumpăra nimic, nu juca la bursă, nu împrumuta, ocoleşte băncile şi casele de pariuri. Climatul general la serviciu este neplăcut şi încordat, tensiunea tinde catre cote maxime, dar aproape nimic nu se petrece. Adică nici un eveniment important. Se vorbeşte despre perfecţionarea personalului, despre mărirea salariilor şi alte minciuni. După Sf. Paști. Sau, la paștele cailor? Totul pare un imens arc care se comprimă, se comprimă… Din punctul tău de vedere este o perioadă interesantă!

CAPRICORN  Nu te lăsa intimidat sau chiar păcălit, chiar dacă momeala este siguranţa ta. Evită astăzi orice negociere, târguială, care conduce către stabilirea unei înţelegeri în care ai obligaţii. Dimineaţa poţi întâlni o oarecare opoziţie într-o problemă. Nu reacţiona imediat, pentru că situaţia se poate rezolva de la sine. Utilizează orele de lumină naturală pentru activităţile curente şi nu te deplasa după căderea întunericului. Începe, din seara aceasta, o vreme bună socială, un timp plăcut petrecut în compania celor dragi. Poate pentru că unii Capricorni au timp liber la dispoziţie.  O zi plăcută, in care te simti tot timpul vesel şi entuziast şi de aceea orice iţi iese, iar familia si prietenii te apreciaza și te respectă.

VĂRSĂTOR   La serviciu, astăzi vrei să ai ultimul cuvând, să ai mereu dreptate. Crezi că asta se numeşte competenţă! Dacă te cerţi cu patronul, chiar dacă ai dreptate, se numeşte concediere, ai grijă! O perioadă din nou puţin tensionată, mai ales de bârfe şi vorbe. Nimic foarte important, însă. Dupa ce ai decretat ca ocupi primele trei locuri la inteligenta, frumusete si profesionalism, trebuie sa te uiti si cati bani ai in buzunar! In acestă zi de marți, înainte, la patru zile, de o scurtă vacanţă conjuncturală de Sf.Paști, trebuie sa lupti din greu ca sa-ti aperi convingerile şi ideile tale, dar nu duci lipsa nici de argumente nici de inspiratie. probabil că este vorba de programul de zilele libere! Primesti sau faci vizite. Seara te poţi găsi într-o colectivitate favorabilă care, până la urmă, îţi  aprobă ideile. Probabil, acasă!

PEŞTI  Dacă nu poţi rezolva, astăzi amână. Sigur, dacă este în puterea ta şi nu eşti obligat de viaţă. În care caz mai bine cere ajutor cu diplomaţie şi tact. Timpul soluţionează aprope orice! Promovează-ţi cu hotărâre interesele personale. Nu te speti cu munca şi nu fă eforturi colosale – pentru alţii ! Nu ai frică, pastreaza speranţa şi portile succesului sunt larg deschise pentru tine. Continuă să perseverezi pe drumul actual! Gândeşte bine înainte de a face sau accepta ceva. Stelele arată că dacă stai bine-merci rezolvi mai multe probleme decât dacă te agiţi!  Sigur, dă şi telefoanele acelea care trebuie, cui trebuie ! Nu uita că în Levant, sau la porţile lui, la pile egale meritul contează!

      

 

 

 

 

 

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.