Evenimentul Zilei > International > Șeful serviciilor secrete din Ucraina: Putin are cel puțin trei sosii
Șeful serviciilor secrete din Ucraina: Putin are cel puțin trei sosii

Șeful serviciilor secrete din Ucraina: Putin are cel puțin trei sosii

Generalul-maior Kirill Budanov, a spus că înălțimea și chiar urechile șefului de la Moscova s-au schimbat în ultimele sale apariții.

Kirill Budanov, liderul Direcţiei Generale de Informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării, a afirmat în cadrul unui interviu că liderul de la Kremlin ar avea cel puțin trei dubluri, relatează Ukraine Today.

„Eu, personal, nu sunt un „expert Putin”, ca să spun așa. Dar pentru mine, există exact trei dubluri, pe care eu personal le observ imediat. Câte sunt cu adevărat – avem nevoie doar de mai multe informații”, a declarat Budanov.

De asemenea, oficialul ucrainean a adăugat că mulți demnitari ruși au încercat să împiedice o invazie la scară largă a Ucrainei, pentru că au înțeles la ce ar putea duce acest lucru.

„Dar, după cum știți, în Rusia deciziile sunt luate de o singură persoană. Și i s-au dat informațiile pe care a vrut să le vadă. În plus, au existat unele ciocniri în cadrul administrației de la Kremlin, care au avut o influență puternică asupra deciziei finale”, a declarat Kirill Budanov.

Potrivit acestuia, decizia finală privind invazia a fost luată în jurul orei 15:00 pe 23 februarie.

Teoria dublării a mai fost reiterată în mass-media. Oamenii au observat schimbări în ceea ce privește înfățișarea și comportamentul lui Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin a negat zvonurile potrivit cărora ar avea o dublură

Într-un interviu acordat în urmă cu doi ani, liderul de la Kremlin a negat zvonurile potrivit cărora ar avea o dublură, mărturisind că i s-a propus să folosească o dublură, dar a refuzat.

„Mi s-a oferit acest lucru, dar am refuzat. S-a întâmplat în anii grei ai luptei împotriva terorismului”, a declarat Putin.

Anterior, activistul rus pentru drepturile omului Mark Feigin a declarat că liderul de la Kremlin folosește în mod regulat dubluri pentru a îndeplini funcții operaționale.

Numărul de dubluri despre care se spune că ar avea Vladimir Putin este un subiect care revine constant pe prima pagină a ziarelor din Europa. Președintele Federației Ruse a vorbit despre slugile sale într-un interviu acordat agenției de presă TASS.

Potrivit preşedintelui rus, ideea era ca sosia sa să-l înlocuiască în activităţile şi în locurile cele mai periculoase unde s-ar fi deplasat.

Acesta nu este un subiect nou, în decembrie 2001, o femeie i-a adresat preşedintelui aceeaşi întrebare în timpul unei transmisiuni în direct pe canalele de televiziune ORT şi RTR.

În august 2000, şeful de atunci al Serviciului Federal de Protecţie (FSO), Evgheni Murov, a spus că Putin nu are niciun fel de sosie şi că toate speculaţiile pe acest subiect nu sunt decât „mituri şi aiureli”, potrivit Capital.ro.