Evenimentul Zilei > Politica > Șeful PSD Constanța, Felix Stroe, alungat de la șefia Regiei Județene de Apă
Șeful PSD Constanța, Felix Stroe, alungat de la șefia Regiei Județene de Apă

Șeful PSD Constanța, Felix Stroe, alungat de la șefia Regiei Județene de Apă

Noul președinte al Consiliului Județean Constanța, liberalul Mihai Lupu, îi cere președintelui organizației județene a PSD, Felix Stroe, demisia de onoare din funcția de manager al Regiei de Apă a Județului Constanța, regie a CJC, pe motiv că numai 40 din cele 70 de unități administrative din județ sunt alimentate cu apă.

Managerul RAJA Constanța, Felix Stroe, care conduce filiala locală a PSD, a fost contracandidatul liberalului Mihai Lupu la șefia Consiliului Județean Constanța. PSD a pierdut , după 16 ani, conducerea CJC Constanța, deținută, pe rând, de Nicușor Contantinescu și Horia Țuțuianu. În tot acest interval, Felix Stroe a fost cel care a condus RAJA, cel mai mare operator de apă din România, cu acționariat majoritar Consilul Județean Constanța și 33 de primării din județ. Valoarea contractelor cu fonduri europene accesate de RAJA depășește un miliard de euro.

Liberalul Mihai Lupu, care acum a obținut cele mai multe voturi pentru șefia CJ Constanța, a declarat, luni, într-o conferință de presă, că după preluarea funcției de președinte va face o analiză a instituțiilor din subordinea CJC, dar și din aparatul propriu. „Voi face o analiză a managementului companiilor din subordinea CJC: RAJA, Drumuri Județene, Spitalul Județean. Lucrurile astea vor fi făcute la o manieră superprofesionistă. Lăsând la o parte opțiunile politice ale unora, știu conducător de companie care nu e compatibil pe acea funcție”, a spus Mihai Lupu.

El și-a arătat nemulțumirea față de conducverea RAJA. „Și am spus-o de multe ori că dacă într-un județ, din 70 de uat-uri, doar 40 au apă,  acel manager de companie, practic, ar trebui ca, de săptămâna viitoare, să își prezinte demisia și să plece de acolo. Nu e posibil ca pe această secetă să nu uzi câteva mii de hectre. Nu e posibil să împovărăm tot județul cu anumite practici și tarife și să nu avem apă pentru cetățenii acestui județ”, s-a revoltat Mihai Lupu.

Noul președinte al CJ Constanța crede că Felix Stroe ar trebui să își prezinte demisia de onoare. „Am înțeles că a eșuat complet, a amestecat factorul politic, a subordonat acea instituție, politic, ceea ce nu era cazul. Trebuia să își dea demisia și să facă politică. În momentul în care ești acolo și nu ți-ai îndeplinit toate dezideratele, de a aduce apă în casele constănțenilor, nu ai de ce să mai rămâi acolo” a spus Mihai Lupu, în aplauzele colegilor de partid.

Felix Stroe nu a putut fi contactat, însă, în urmă cu câteva zile, el declara că nu s-a născut nici manager nici președinte de partid, explicând că dacă va pierde aceste funcții, nu va fi tragedie,  „bucuroși le-om duce toate”.

Și Vergil Chițac, noul primar al Constanței, vrea să reorganizeze administrația locală. „În Constanța trebuie făcute două lucruri esențiale. Să reformăm administrația și  să facem ca toată lumea, de la vlădică până la opincă, să respecte regulile. Și dacă vom face treaba asta, Constanța va renaște, având în vedere potențialul ei. Nu trebuie să facem nimic diferit față de ce au făcut alte orașe care au ales să parcurgă calea asta a dezvoltării urbanistice. Trebuie să luăm aceste modele de bună practică și să le punem în aplicare cu rapiditate și cu fermitate”, a fost mesajul lui Vergil Chițac. Atât el cât și Mihai Lupu au exclus orice colaborare cu PSD.