Secretarul american al apărării, James Mattis, a dat asigurări că doreşte să rămână în „echipa” preşedintelui Trump, care l-a calificat drept „un fel de democrat” ce ar putea părăsi în curând guvernul, informează Agerpres.

 

„Fac parte din echipa sa. Nu am vorbit niciodată despre plecarea mea”, le-a spus Mattis jurnaliştilor americani care îl însoţesc într-un turneu asiatic. El a adăugat că nu a discutat cu Donald Trump după comentariile făcute de acesta într-un interviu difuzat integral duminică în emisiunea „60 Minutes” a canalului de televiziune CBS.

 

Mattis a menţionat că, în timpul zborului de aproape 20 de ore de la Washington către Vietnam, el a primit asigurări de susţinere din partea preşedintelui Donald Trump. „(Trump) a spus ‘Sunt 100% cu tine’”, a afirmat Mattis.

 

Întrebat dacă este democrat, aşa cum a sugerat Donald Trump, James Mattis a răspuns că „nu s-a înscris niciodată în vreun partid politic”.

 

General în retragere, James Mattis ocoleşte de obicei orice discuţie despre relaţiile sale cu Donald Trump şi nu ezită să-i critice pe jurnaliştii care menţionează divergenţele apărute în ultimele luni cu liderul de la Casa Albă.
 

 

În interviul pentru CBS, Trump l-a descris pe James Mattis mai degrabă drept „un fel de democrat” decât un republican.

 

„Este posibil ca el (Mattis) să intenţioneze să plece (…) Cred că el este un fel de democrat, dacă doriţi să aflaţi adevărul. Dar generalul Mattis este un tip de treabă. Ne înţelegem foarte bine. S-ar putea să plece. La un moment dat, toată lumea pleacă. Toată lumea. Acesta este Washingtonul”, a spus Trump în interviul respectiv.

 

James Mattis va sosi marţi după-amiază, în jurul orei 05:30 GMT, în oraşul vietnamez Ho Chi Minh. Miercuri, el va vizita baza aeriană Bien Hoa, situată la nord de Ho Chi Minh, şi se va întâlni cu ministrul apărării vietnamez Ngo Xuan Lich. În luna ianuarie, James Mattis a efectuat o primă vizită în Vietnam, când a avut o întrevedere cu ministrul Ngo Xuan Lich la Hanoi.

Te-ar putea interesa și: