Şeful Erste Bank, la întâlnirea cu Traian Băsescu: România, un câştigător în Europa

Şeful Erste Bank, la întâlnirea cu Traian Băsescu: România, un câştigător în Europa

România se află într-o stare bună, multe măsuri dure au fost luate şi, privită comparativ cu statele din restul Europei, se află într-o situaţie care îi permite să devină câştigător în Europa, a spus astăzi Andreas Treichl, preşedintele executiv al grupului Erste Bank care deţine în România BCR, la întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu.

Traian Băsescu a spus şefului Erste că "este un moment oportun ca să vedem cum putem împinge lucrurile înainte în 2012, care pare a fi un an riscant pentru întreaga Europă", scrie Agerpres.

Andreas Treichl a punctat faptul că România se află "într-o situaţie bună", şeful statului adăugând: "Pentru moment".

"Pentru moment. Multe măsuri dure au fost luate şi cred că cel mai important lucru este ca România să fructifice toate şansele pe care le are acum pentru a crea creştere economică. Dacă vă uitaţi la întreaga Europă şi comparaţi situaţia României cu cea a altor ţări, precum şi faptul că Guvernul a făcut câţiva paşi dureroşi pentru a îmbunătăţi deficitul bugetar, cred că acum România are o şansă foarte bună să devină un câştigător în Europa", a spus Andreas Treichl.

Ne puteți urmări și pe Google News

Traian Băsescu a spus că au fost create şansele ca România să devină un câştigător în Europa. "Când o să treacă criza, nu chiar acum. Am fost pe deplin de acord că am creat condiţiile ca România să devină un câştigător, dar atunci când criza o să treacă în întreaga Europă", a arătat Băsescu.

Preşedintele Erste Bank a mai precizat că România se află în situaţia în care poate "construi infrastructură" şi poate să primească importante fonduri europene.