Şeful DNA, Daniel Morar, erou anticorupţie în "The Economist"

Şeful DNA, Daniel Morar, erou anticorupţie în "The Economist"

"Dificultăţile" întâmpinate de şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Daniel Morar, reprezintă simptomul unei culturi care tolerează fenomenul corupţiei, pe care nu-l asociază cu blamarea, scrie "The Economist", într-un comentariu privind posibila schimbare din funcţie a procurorului român.

Aprecierile pozitive făcute de publicaţia britanică vin la numai o săptămână după ce activitatea DNA a fost lăudată şi de către Comisia Euro-peană de la Bruxelles. Prestigioasa revistă consideră că Morar este un personaj extrem de antipatic pentru cei mai mulţi politicieni din România şi, în plus, este denigrat de mass-media.

„The Economist“ observă totodată că şeful DNA se apropie de sfârşitul mandatului în fruntea agenţiei anticorupţie, în timp ce se aşteaptă de la o zi la alta un comunicat al guvernului, referitor la probabila sa înlocuire. În caz că se va întâmpla aşa, apreciază publicaţia, cea mai fierbinte chestiune politică a României va deveni una internaţională, în condiţiile în care raportul Comisiei UE din 23 iulie critica eforturile fără vlagă ale României în lupta contra corupţiei.

Criticii, mai apreciază „The Economist“, afirmă că Morar se ocupă cu vendete politice în interesul susţinătorilor săi, în special preşedintele Traian Băsescu, ai cărui suporteri sunt reprezentaţii Partidului Democrat Liberal. Cu toate acestea, comentează aceeaşi publicaţie, deşi agenţia lui Morar a urmărit cu predilecţie politicienii din alte partide, a anchetat şi unele personalităţi importante din tabăra lui Băsescu.

Ne puteți urmări și pe Google News