Grigore Cartianu, cel care a deţinut până acum această funcţie, a fost numit, cu aceeaşi dată, director editorial al Adevărul Holding.
"Este prea devreme ca să spun ce voi face. Când vine cineva nou, vine şi cu idei de schimbare. Trebuie să cunosc echipa, modul de desfăşurare al lucrurilor. Predarea se face lin. Deocamdată, particip la şedinţele pe care Grigore Cartianu continuă să le conducă. Nu cunosc decât vreo două-trei persoane dintre angajaţii ziarului", a spus Mihnea Măruţă pentru EVZ.
Redactor şef la publicaţii din Cluj, din aprilie 2007 şi până în aprilie 2008 a condus redacţia "Cotidianul". Apoi, Măruţă s-a întors în Cluj şi s-a ocupat de portalul oradecluj.ro.
Despre plecarea de la Cotidianul circulă o legendă, confirmată pentru EVZ chiar de Măruţă. Pe vremea când era redactor-şef acolo, se pare că jurnalistul a primit un telefon de la Vîntu prin care i se cerea să nu publice un anumit articol.
Mihnea Măruţă a refuzat să facă ce i s-a cerut şi, mai mult, a cerut asigurări din partea patronului că nu va mai primi un astfel de telefon. Cum Vîntu nu i-a putut promite totala independenţă, Măruţă a demisionat.
În ceea ce priveşte independenţa editorială pe care o va avea la Adevărul, jurnalistul a spus: "În ultima lună s-a dovedit că în redacţia Adevărul se respectă independenţa editorială. Atitudinea editorială a fost alta decât se aştepta toată lumea, ţinând cont de patronat. Este un lucru foarte bun şi demonstrează că suntem independenţi editorial".