Evenimentul Zilei > Actualitate > Șeful clanului Cârpaci, la cuțite cu fiul său. Baștanul vrea înapoi CANDELABRELE DIN AUR I FOTO
Șeful clanului Cârpaci, la cuțite cu fiul său. Baștanul vrea înapoi CANDELABRELE DIN AUR I FOTO

Șeful clanului Cârpaci, la cuțite cu fiul său. Baștanul vrea înapoi CANDELABRELE DIN AUR I FOTO

Scandal de pomină în cel mai bogat clan de romi din Timișoara. Capul clanului Cârpaci și ”prințul moștenitor” s-au luat la harță pentru pentru niște candelabre din aur, în valoare de 50.000 de euro, susține seniorul.

Se pre că țiganii de mătase din Timișoara, cei care, după revoluție, au acaparat toate imobilele istorice din centrul orașului, au ajuns la fundul sacului, și nu mai aruncă cu bani în toate părțile, cum făceau pe vremuri. O cercetare de presă de acum câțiva ani, releva faptul că membrii clanului Cârpaci dețineau 144 de proprietăți în Timișoara: vile, case, apartamente, terenuri, garaje, diferite spații cu altă destinație. Acum, romii Cârpaci au ajuns să se certe pentru datorii.

Totul s-a petrecut pe Bulevardul C.D. Loga, la numărul 16, aproape de sediul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Timiș. Poliția a fosts esizată în urma unui apel la 112. ”Polițiștii au fost seszați de angajații unei firme de pază, că un bărbat de 57 de ani a pătruns fără drept într-un imobil. Polițiștii au constatat că cel în cauză era tatăl proprietarului, și că avea, în baza unei procuri, dreptul să intre”, arată Florina Dragomir, de la Poliția Timiș.

Liderul clanului Cârpaci, vrea bani de la fiul său

Protagonistul scandalului a fost nimeni altul decât Trifu Cârpaci, liderul clanului Cârpaci din Timișoara, care a intrat într-unul din palatele clanului, sâmbătă dimineață, ca să demonteze candelabrele opulente din aur, arată Tion.ro. Poliția a ajuns exact după ce acesta a reușit să taie lacătele de la intrările în vilă.

Trifu Cârpaci recunoaște că are un conflict deschis cu fiul său Ionică, și că, dat fiind că e sfidat de acesta, a decis să-I ia candelabrele din casă, mai ales că au fost achiziționate de el.

Cum crede instanța că poate fi reeducat Trifu Cârpaci

Nu e prima data când Trifu Cârpaci face scandal. El a fost trimis în judecată, acum trei ani, pentru că-și șantaja vecinii de la care voia să cumpere la preț de nimic apartamentele, într-un imobil istoric  din centrul orașului Timișoara. Le-a inundat locuinșele și i-a amenințat, fie că sare cu toporul la ei, fie”din greșeală” s-ar putea să le cadă cărămizi în cap. În 2015, Trifu Cârpaci a fost condamnat definitiv la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare, judecătorii Curții de Apel Timișoaraconsiderând că baștanul poate fi reeducat și fără executarea pedepsei în închisoare. (Sursa foto: Tion.ro)