Şeful BRD despre ElectoRATĂ: Nu sunt prea mulţi bani care se duc în consum

Şeful BRD despre ElectoRATĂ: Nu sunt prea mulţi bani care se duc în consum

Relansarea consumului este un subiect important, iar analiza Guvernului, atunci când a propus proiectul de stimulare a consumului prin oferirea unui credit fiscal debitorilor cu venituri sub cel mediu, a fost corectă, a spus astăzi Philippe Lhotte, preşedintele BRD Soc Gen.

Întrebat de jurnalişti dacă banca este dispusă să ia parte la acest program, Lhotte a răspuns că trebuie văzut cum va fi aplicată măsura, deoarece nu există încă elementele de detaliu. "Dacă nu trebuie să aplicăm un aparat administrativ greoi, atunci este o măsură bună. Dacă procedura nu e complicată, atunci putem da undă verde", a completat preşedintele BRD.

Acesta a mai spus că, dacă pentru o perioadă de timp, necesarul de rambursare a unui credit scade, atunci efectul asupra consumului va fi unul pozitiv. Pe de altă parte, a mai spus acesta, reducerea de rată nu va fi atât de mare încât influenţa asupra consumului să fie mare.

Potrivit proiectului anunţat de Executiv, românii care au credite,  şi încasează venituri sub media pe economie, vor putea beneficia de o reducere a principalului inclus în ratele la credit, o perioadă de doi ani, în 2014 şi 2015. Proiectul ar urma să intre în vigoare în aprilie. În următorii doi ani, debitorii vor achita şi suma neplătită în 2014 – 2015, urmând ca statul să acorde acestora un credit fiscal sub forma unei reduceri a impozitului pe venit, care nu va fi însă mai mare de 200 de lei, lunar.

Ne puteți urmări și pe Google News