Şefii CJ Giurgiu, tiki-taka la Barcelona pe bani publici

Şefii CJ Giurgiu, tiki-taka la Barcelona pe bani publici

La iniţiativa preşedintelui consiliului judeţean, Dumitru Beianu (PNL), 66 de reprezentanţi ai administraţiei locale au plecat o săptămână în Spania, scoţând de la buget câteva zeci de mii de euro.

O săptămână a bătut vântul prin Consiliul Judeţean (CJ) Giurgiu, dar şi prin mai multe primării din judeţ. Două treimi dintre consilieri, 25 de primari şi viceprimari, din toate partidele, s-au încolonat în spatele preşedintelui CJ, liberalul Dumitru Beianu, şi au plecat pentru cinci zile la Barcelona.

Scopul deplasării plătite de la bugetul judeţului: schimb de experienţă cu administraţia catalană în domeniul reciclării deşeurilor.

Excursia a fost organizată în mare grabă, hotărârea de consiliu în acest sens fiind aprobată joia trecută, iar plecarea a avut loc peste patru zile.

Ne puteți urmări și pe Google News

Excursie top-secret

În total, pe lista lui Beianu pentru Barcelona s-au înscris 66 de persoane: 21 de consilieri judeţeni, 25 de primari şi viceprimari, iar restul angajaţi ai CJ sau simpli privaţi.

Un exemplu este cel al lui Mototolea Marin, preşedintele organizaţiei PSD Valea Dragului, invitat în delegaţie doar pentru că este un apropiat la preşedintelui CJ Dumitru Beianu. De altfel, Mototolea s-a arătat mirat că a fost descoperit printre membrii delegaţiei: "Dar de unde aţi aflat de asta?". După câteva momente de ezitare, el a dat-o la întors. "Nu sunt în nicio deplasare. Haideţi că am treabă acum, nu mai pot vorbi", a spus iritat, trântind telefonul.

La fel de "cooperant" a fost şi un consilier PDL. "Fac parte din delegaţie, dar nu doresc să dau amănunte prin telefon", s-a grăbit Ion Vasilache să închidă subiectul. Întrebat dacă era atât de importantă deplasarea încât să plece două treimi dintre consilieri, el a încheiat discuţia scurt: "Am impresia că n-aţi auzit răspunsul meu. Bună ziua!".

Scopul oficial al vizitei: reciclarea deşeurilor

Şeful Consiliului Judeţean, dar şi al delegaţiei, Dumitru Beianu, nu a putut fi contactat, însă explicaţii a oferit adjunctul său, Tudorel Ţone. "Este adevărat, e o delegaţie destul de numeroasă, dar aceasta a fost singura deplasare în cei trei ani de mandat", a explicat vicepreşedintele CJ Giurgiu.

El a precizat că pentru consilierii judeţeni costurile, de 600 de euro de persoană, au fost suportate de la bugetul consiliului, iar pentru primari de la bugetele locale, existând şi cazuri de persoane care au venit pe cont propriu.

Ţone a arătat că unul din scopurile deplasării la Barcelona este realizarea unui "centru de prelucrare a deşeurilor menajere şi de transformare în energie electrică".

Mihalache: "Mi se pare un pic cam mult"

"Chelului îi trebuie tichie de mărgăritar", a expediat discuţia despre oportunitatea deplasării la Barcelona, Ion Bobe, un consilier PDL rămas acasă.

"Tot traseul s-a făcut pe ultima suta de metri. Mie mi se pare un pic cam mult să plece atâţia consilieri", a comentat şi colegul său de partid Mihai Mihalache.

Rămas şi el acasă, PDL-istul Octavian Dascălu este un pic mai înţelegător: "Eu am refuzat să plec. M-au invitat în ultimul mo ment şi nici nu sunt în majoritatea agreată. Deplasarea e opor tună fiind vorba de reciclarea de deşeuri". 66 de persoane au făcut parte din suita CJ Giurgiu

"Nu ştiu cum a fost făcută deplasarea. Pe mine m-au anunţat în ultimul moment. Am refuzat. Tot traseul s-a făcut pe ultima sută de metri. Hotărârea de consiliu s-a votat joi, în ultima şedinţă a CJ." MIHAI MIHALACHE, consilier judeţean PDL