Astăzi dimineaţă am sunat la Administraţia Lacuri şi Parcuri (ALPAB) de unde ni s-a comunicat că ştiu despre zvonul respectiv, dar este complet fals: Copii pot desena cu creta în toate parcurile din Bucureşti”.

Apoi, în parcul Herăstrău, am vorbit cu şefa unei echipe de îngrijitori. „Copiii au voie să deseneze cu creta pe asfalt, chiar am fost atenţionaţi să-i lăsăm”, ne-a declarat angajata ALPAB.

Unul din agenţii firmei de pază ne-a confirmat, separat, cele spuse de şefa de echipă: “Nu e adevărat, nu am primit niciun ordin ca să nu lăsăm copiii să deseneze cu creta pe asfalt. Păi, dacă nu plouă, trece ăla care spală trotuarele şi se duce creta…”. Am trecut pe lângă un loc de joacă unde o fetiţă juca şotron, în careul desenat cu cretă portocalie…

Cristina Milicescu a fost cu copiii în parcul Herăstrau, unde aceştia au dorit să deseneze pe asfalt. Ea a scris, joi, pe Facebook că li s-a interzis. Bucureşteanca susţine că a sunat la administraţia parcului, unde o funcţionara i-a explicat că „primăria nu ne mai dă voie cu creta pe asfalt în parc”.

Iata ce a scris Cristina Milicescu pe Facebook:

„Ne-am intors din parcul Herastrau, unde copiii au vrut sa deseneze cu creta. un paznic ne-a spus ca nu mai avem voie. Contrariata, am sunat la administratia parcului si am aflat ca desenatul cu creta este o activitate in sine, parcul fiind gandit doar pentru plimbari, asa ca trebuie sa facem un protocol de organizare de activitati pe care sa ni-l aprobe primaria capitalei. N-am avut suficiente abilitati de convingere ca e vorba de o creta care se duce la prima ploaie. Doamna de la telefon mi-a spus ca desi nu e lege, primaria nu ne mai da voie cu creta pe asfalt in parc”.

Cristina Milicescu

22 ore · București ·

UPDATE: nu ma asteptam ca o astfel de semnalare sa se imprastie atat de mult. intentia mea a fost sa semnalez o regula care mie una mi se pare aberanta. in urma demersurilor unor jurnalisti, Primaria Generala a trimis un comunicat ca desenatul cu creta e permis in parcuri si ca functionarele n-au inteles ce intrebam si despre ce activitate era vorba. iar firma de paza a spus ca paznicul nu a inteles regulamentul. nu fac nicio propaganda de niciun fel, sunt apolitica. pur si simplu vreau sa fiu un cetatean care semnaleaza lucruri ce nu merg si care stie ca are dreptul sa cunoasca legile.

ne-am intors din parcul Herastrau, unde copiii au vrut sa deseneze cu creta. un paznic ne-a spus ca nu mai avem voie. contrariata, am sunat la administratia parcului si am aflat ca desenatul cu creta este o activitate in sine, parcul fiind gandit doar pentru plimbari, asa ca trebuie sa facem un protocol de organizare de activitati pe care sa ni-l aprobe primaria capitalei. n-am avut suficiente abilitati de convingere ca e vorba de o creta care se duce la prima ploaie. doamna de la telefon mi-a spus ca desi nu e lege, primaria nu ne mai da voie cu creta pe asfalt in parc. #faracretainparc