Evenimentul Zilei > Politica > Ședință de urgență la Palatul Victoria. Ce decizii a luat Guvernul Orban
Ședință de urgență la Palatul Victoria. Ce decizii a luat Guvernul Orban

Ședință de urgență la Palatul Victoria. Ce decizii a luat Guvernul Orban

Guvernul a aprobat de urgenţă şi va trimite chiar luni spre Monitorul Oficial două OUG, una privind fondurile alocate pentru începutul anului şcolar, iar a doua privind programul IMM Invest.

„Am comandat sedinta de guvern, pe langa actele normative de pe ordinea de zi, avem doua OUG. Prima OUG, prin care se acorda suma de 175 de milioane de euro pentru decontarea de catre autoritatile locale, fata de unitatile scolare, pentru pregatirea anului. Este actul normativ prin care decontam achizitionarea de tablete. Pentru elevi decontam echipamente de protectie, masti si altele, atat pentru elevi cat si pentru cadrele didactice.

De asemenea este vorba si de alte pregatiri pentru a diminua riscul de infectie. Va solicit trimiterea de urgenta la Monitorul Oficial, sa apara in cursul zilei de azi. De asemenea, doamna vicepremier, va solicit sa avem o intalnire cu autoritatile locale, Min Sanataţii, Min Educatiei, Min Lucrarilor Publice, pentru a stabili in detaliu masurile pentru pregatirea anului scolar”, a spus premierul înaintea ședinței.

,, De asemenea, va trebui sa reintroducem pe ordinea de zi ordonanta pentru modificarile aduse programului IMM Invest. Domnul ministru Cîţu?

Cîţu: Am luat in calcul observatiile Consiliului Legislativ. Sunt cateva prevederi importante. Cresterea plafonului de la 15 la 20 de miliarde, implementarea unei perioade standard de subventionare a dobanzii de 8 luni, pentru ca initial era vorba de pana la sfarsitul anului.

Creşterea plafonului pentru intreprinderile mici pana la 5 milioane linie de credit.

Solicit şi aici trimiterea de urgenţă catre Monitorul Oficial”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Premierul a anunţat că Executivul pregăteşte noi măsuri pentru industria HoReCa. De aceea, Orban a precizat că a solicitat o evaluare a specialiştilot din grupul tehnic privind redeschiderea restaurantelor. Premierul a adăugat că va avea în această săptămână o întâlnire cu reprezentanţii din industria HoReCa pentru a discuta aspecte despre subiect, scor RomâniaTV.

Orban despre moțiunea de cenzură: „Este făcută cu spatele la cetățean…

Orban a schimbat foaia! Dezvăluiri grele din politică: „Se încearcă blocarea democrației”