Evenimentul Zilei > Politica > Ședință de urgență în PSD. Dăncilă trage în baronii care n-au adus voturi!
Ședință de urgență în PSD. Dăncilă trage în baronii care n-au adus voturi!

Ședință de urgență în PSD. Dăncilă trage în baronii care n-au adus voturi!

La PSD nu mai e noaptea cuțitelor lungi, conturile se reglează ziua, pe lumină, și cu presa la poartă.

După rezultatele din turul 1 al alegerilor prezidențiale, liderii social-democrați se întâlnesc azi, 12 noiembrie, la orele 16.00, într-un Comitet Executiv care trebuie să ia câteva decizii importante.

În primul rând, PSD trebuie să-i decidă soarta Anei Birchall, fiind de așteptat excluderea din partid a ex-ministrului Justiției!

Însă mult mai tensionate se anunță discuțiile pe marginea rezultatelor de la alegeri. Eugen Teodorovici, purtătorul de cuvânt neoficial al Vioricăi Dăncilă, a anunțat deja că liderii PSD din județele în care partidul nu a obţinut rezultate bune duminică riscă să-și piardă funcțiile!

Analiza baronilor care au pierdut alegerile în fiefurile tradiţionale ale PSD va începe cu neplăcutele surprize din judeţele cu tradiție social-democrată, precum Vrancea, Bacău, Vaslui, Constanţa și Prahova, informează Antena 3.

Viorica Dăncilă s-ar fi arătat nemulțumită de faptul că la primul scrutin PSD a câștigat doar 10 judeţe, după ce, în 2014, aproape jumătate din ţară vota cu social-democrații.

Tot în CEx-ul de azi, conducerea PSD va stabili şi strategia pentru turul doi al alegerilor prezidențiale.