Evenimentul Zilei > International > Securitatea informațională. Putin: Nu există nici un răspuns de la americani
Securitatea informațională. Putin: Nu există nici un răspuns de la americani

Securitatea informațională. Putin: Nu există nici un răspuns de la americani

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a răspuns la o serie de întrebări adresate de jurnalistul postului de televiziune Rossia 1, autorul şi co-gazda emisiunii „Moscova. Kremlin. Putin”, Pavel Zarubin.

Unul din subiectele abordate în cadrul interviului a fost securitatea informațională.

Liderul de la Kremlin s-a arătat dezamăgit de poziția Statelor Unite, după ce a făcut un apel către Washington de a relua cooperarea în acest domeniu, în urmă cu zece zile; adică nici un răspuns.

„Nu a fost. Din păcate, la fel ca şi în cazul altor inițiative ale noastre cu privire la acest subiect, şi cred că este un subiect foarte important, nu există niciun răspuns, deși există pretenţii continue la adresa noastră cu privire la hiperactivitatea noastră, presupusa hiperactivitate, în sfera informațională, în privinţa amestecului în alegerile de acolo și așa mai departe, care sunt complet neîntemeiate”, a declarat liderul de la Kremlin, scrie Rador.

Potrivit Kremlinului, una dintre principalele provocări strategice de astăzi este riscul unei confruntări pe scară largă în domeniul digital, inclusiv în domeniul cibernetic.

Prin urmare, o responsabilitate specială pentru prevenirea posibilelor conflicte în acest domeniu revine actorilor-cheie care gestionează securitatea informațiilor internaționale (IIS).

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: