Secțiile COVID și ATI de la Institutul "Marius Nasta", la capacitate maximă
- Marinela Sârbu
- 25 iulie 2020, 19:42
Secțiile COVID și ATI de la Institutul de Pneumofiziologie "Marius Nasta" din București sunt la capacitate maximă, a declarat sâmbătă managerul institutului, Beatrice Mahler.
Conform acesteia, datorită numărului mare de pacienţi confirmaţi, în cursul zilei de sâmbătă, "după discuţii cu centrul operativ, locurile ocupate de suspecţi au fost ocupate de pacienţi confirmaţi simptomatici".
Beatrice Mahler a anunțat că în prezent se poate vorbi de un deficit de personal, mai ales în zona de ATI.
"În ceea ce priveşte nevoia de personal, pot vorbi de un deficit de personal mai ales în zona de ATI, atât de medici cât şi asistenţi specializaţi, deoarece secţia ATI are internaţi pacienţii care au nevoie de asistenţă medicală complexă având forme critice de boală", a precizat Mahler.
Managerul a informat că, din punct de vedere al dotărilor, "Institutul 'Marius Nasta' are în acest moment dotări corespunzătoare atât în secţia ATI, cât şi în secţia COVID, dispune de ventilatoare, monitoare, aparate de ventilaţie non-invazive, coturi Helmeth, aparate pentru diagnostic de laborator biochimic, hematologic, de tip rapid point, aparat de gazometrie".
”Este important ca fiecare din noi să fie responsabil în respectarea măsurilor. Trebuie continuate acţiunile de testare, dar un apel este şi în a fi parte şi suport pentru pacienţii bolnavi, indiferent de tipul de afecţiune", a adăugat aceasta.
Managerul Institutului "Marius Nasta" a îndemnat populaţia să meargă la centrele de donare, deoarece "este nevoie pentru pacienţii COVID şi non-COVID de plasmă şi preparate de sânge".
În total, în București, de când se recoltează plasmă 124 de foști pacienți cu coronavirus au ales să facă acest gest.
Tratamentul cu plasmă de la pacienții care au avut COVID-19 are rezultate foarte bune, a declarat și șefa secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Județean Alba Iulia. Medicul Corina Maniu spune însă că problema o reprezintă numărul mic de donatori, deoarece foarte puține persoane vindecate de COVID-19 venind la centrele de transfuzie.