Secţia a fost închisă acum aproape două săptămâni pentru că nu sunt suficienţi medici care să asigure gărzile, arată Digi 24. În generral aici ajungeau pacienții cu meningită care, acum, sunt trimiși spre alte spitale automat. Conducerea unității sanitare spune că nu poate avansa o dată de la care se va relua activitatea secției.

În aceeași situație se găsesc și alte spitale din România. Conform aceleiași surse, secţia de Oftalmologie a Spitalului Județean Alexandria este închisă de două săptămâni şi se va deschide pe 3 ianuarie, deoarece unicul medic specialist a intrat în concediu de odihnă. În acest timp pacienții sunt trimiși spre București.

Medicii se plâng că muncesc mult pentru salarii mari

Deși guvernul a majorat salariile medicilor, aceștia spun că, pentru a câștiga bani mulți ajung să facă de gardă încontinuu. "Când pleci de la spital din Anglia îţi laşi toate grijile acolo, pentru că este o echipă care se ocupă de pacient. Aici, eu sunt de gardă 24 din 24, 7 zile pe săptămână sunt cu telefonul pornit pe mesaje, primesc mesaje la orice oră, e chestia asta de burnout, adică ajungi să fii foarte obosit", a explicat Horațiu Ioani, neurochirurg, pentru Digi 24.

În România mai e nevoie de 15.000 de medici, pentru a completa organigramele spitalelor și dispensarelor. Aproximativ 700 de localităţi nu au medic de familie.

Te-ar putea interesa și: