Evenimentul Zilei > Actualitate > SECTA. IOAN GYURI PASCU A MURIT CREZÂND ÎN PUTERILE SUPRANATURALE ALE UNEI SECTE. Gyuri Pascu credea că „scopul vieții e să te înalți și să te pulverizezi în lumină, devenind nemuritor prin osârdie religioasă”
SECTA. IOAN GYURI PASCU A MURIT CREZÂND ÎN PUTERILE SUPRANATURALE ALE UNEI SECTE. Gyuri Pascu credea că „scopul vieții e să te înalți și să te pulverizezi în lumină, devenind nemuritor prin osârdie religioasă”

SECTA. IOAN GYURI PASCU A MURIT CREZÂND ÎN PUTERILE SUPRANATURALE ALE UNEI SECTE. Gyuri Pascu credea că „scopul vieții e să te înalți și să te pulverizezi în lumină, devenind nemuritor prin osârdie religioasă”

SECTA LUI GYURI. "Fondat de un guru și vindecător născut în Vietnam, cultul Dang are 3 milioane de practicanți răspândiți în lume. Adepții îmbină idei creștine și budiste generoase cu convingerea că pot vindeca SIDA, cancerul și maladia Alzheimer. Ei sînt fermi că, în final, vor obține nemurirea. Daniela Marin, fosta soție a lui Gyuri Pascu, a căpătat ”darul vindecării de la însuși maestrul Dang”. Ea este liderul mișcării din România. Un prieten foarte apropiat al actorului povestește cum i-a schimbat viața lui Gyuri acest cult". O anchetă coordonată de Cătălin Tolontan și publicată în GSP.

Gyuri a fost un om de o bunătate dusă până la credulitate”, spune omul de la masa scundă.

Ne privește fix.

Este unul dintre cei care l-au cunoscut pe Gyuri cel mai bine în această viață. Întâmplările i-au apropiat, i-au depărtat și acum îi aduc din nou aproape, în regretul că ”n-am fost în stare să-l ajut, să-l scot din lumea aceea periculoasă în care intrase”.

”De când a murit, n-am dormit de două nopți. M-am gândit dacă să vă caut să vă spun ceea ce știu. Pentru că nu-mi doresc ca imaginea lui să sufere. Pur și simplu, Gyuri a fost o victimă a propriei bunătăți”. (…)

Asta a făcut Gyuri Pascu.

După despărțirea de ”Divertis”, în ultimii aproape 15 ani, actorul și cântărețul a fost într-o căutare a liniștii, a bucuriei și a împlinirii. ”El a ajuns însă aici”, pune degetul prietenul său pe o hartă colorată a lumii.

Cultul maestrului Dang. ”EI CRED CĂ E O PIERDERE DE VREME SĂ TE DUCI LA DOCTORI”

Cu milioane de membri în una din patru țări ale lumii, cultul maestrului Dang poartă mai multe nume: Spiritual Human Yoga (SHY), Universal (and) Human Energy.

Azi e prezent predominant sub numele de Mankind Enlightenment Love (MEL).

INTEGRAL AICI

Justiția din Europa a vânat vreme de peste un deceniu cultul lui Dang. Autoritățile occidentale o consideră o sectă periculoasă în special prin practicile periculoase din domeniul îngrijirii sănătății și prin fraudarea financiară a membrilor.

3 milioane de adepți ai cultului Dang sunt estimați în lume, conform propriilor organizații
50 de țări găzduiesc practicanți ai cultului Dang, printre care și România

”Conform ideilor lor, să te duci la doctori e pierdere de vreme pentru că tot ce pot vindeca doctorii e corpul fizic, pe când prin practicile cultului vindeci toate corpurile astrale până la nivelul 7”, explică prietenul lui Gyuri.

Și continuă: ”Secta pretinde că a fondat o medicină alternativă autosuficientă, care pe nivelul 2 al inițierii poate vindeca Alzheimer și cancer, iar pe nivelul 3 al treptelor iluminării pot diagnostica SIDA și suferințele psihice”. Ținta supremă este nemurirea.

De ce povestește de-abia acum , se întreabă reporterii GSP

"(…) ”Pentru că Gyuri se schimbase. Mi-a declamat că scopul vieții e să te înalți și să te pulverizezi în lumină, devenind nemuritor prin osârdie religioasă. Spunea asta tuturor prietenilor. Și am vrut să aflu ce e la mijloc”. 

Potrivit propriei descrieri, cultul urmărește binele suprem al omenirii.

Potrivit aprecierii făcute de criticii lor, care folosesc chiar documente din interior, ”Adepții lui Dang” reprezintă o sectă milenaristă care susține că Hathorii, o civilizație intergalactică înălțată, va veni pe pământ ca să-i salveze pe cei iluminați, restul oamenilor urmând să piară, împreună cu Pământul, din cauza propriei înapoieri spirituale.

Cum gândesc practicanții relația cu propriul corp și cu suferințele lui fizice? Bolile sunt karmice, iar medicii nu pot trata decât efectul. Numai iluminații care primesc darul vindecării de la maestrul Dang pot vindeca în realitatea tuturor lumilor, mai puțin dense, unde este găzduită ființa noastră declinată în ceruri superioare.

Imortalitatea este și ea la îndemîna practicanților.

”Scopul final a terapiilor neconvenționale Dang este acela de a învinge moartea și de a te pulveriza în lumină”
Fost adept al sectei lui Dang din România
Daniela Marin, fosta soție a lui Gyuri Pascu, este liderul din România al acestei mișcări.

Ea a primit darul vindecării de la maestrul Dang.

Gyuri a urmat-o.

Mișcarea din București a pornit sub numele de ”Școala de energie” și a devenit, acum, ”Academia Spirituală”.

Mai mulți actori tineri și oameni de televiziune sînt parte a cultului. Mișcarea din București a pornit sub numele de ”Școala de energie” și a devenit, acum, ”Academia Spirituală”.

Mai mulți actori tineri și oameni de televiziune sînt parte a cultului.