Evenimentul Zilei > Politica > Secretul lui MRU, devoalat de MAE
Secretul lui MRU, devoalat de MAE

Secretul lui MRU, devoalat de MAE

Mihai Răzvan Ungureanu ar fi ascuns cu strășnicie timp de 14 ani, informații despre apartamentul din Viena. Totul s-a dovedit a fi o minciună

Mihai Răzvan Ungureanu a locuit într-un apartament din Viena, pe vremea când era director general – emisar special al Pactului de Stabilitate pentru Europa de Est şi apoi coordonator adjunct al Iniţiativei de Cooperare Sud-Est Europeană (SECI). Informația livrată în mediul on-line suna cam așa: actualul șef al Serviciului de Informații Externe ar deține un apartament la Viena, din 2001, locuință pentru care statul român ar achita toate cheltuielile, inclusiv în prezent, întrucât, în 2005, Mihai Răzvan Ungureanu (supranumit MRU) nu ar fi predat apartamentul de lux către statul român. Mai mult decât atât, în apartamentul din Viena ar locui încă soția acestuia, medic de profesie.

Statul nu dă niciun ban

O asemenea informație se cerea verificată, așa că am solicitat Ministerului român al Afacerilor Externe să ne răspundă la întrebări. Iată ce am aflat:

„1. La data de 31.01.2005, Misiunea Permanentă Viena a solicitat aprobarea pentru rezilierea contractului de închiriere pentru locuința domnului Mihai Răzvan Ungureanu de care a beneficiat pe perioada cât a fost trimis în misiune permanentă în străinătate;

2. La data de 02.02.2005, Centrala MAE a transmis aprobarea rezilierii contractului sus-menționat;

3. În prezent, MAE prin misiunile diplomatice care funcționează la Viena nu are închiriat niciun spațiu locativ de care să beneficieze domnul Mihai Răzvan Ungureanu”.

Zvonul despre apartamentul lui MRU are la bază faptul că soția sa, medic anestezist la Spitalul Fundeni, a obținut un contract la o clinică din Austria, prin intermediul OMV. Ea a rămas la Viena și după ce soțul său s-a întors în România, pentru a-și încheia contractul.

Șef la SIE de o lună

Mihai Răzvan Ungureanu a fost ales director al Serviciului de Informații Externe (SIE) în data de 30 iunie, prin votul liber exprimat în plenul reunit al Parlamentului, cu 278 de voturi „pentru”, 6 voturi „împotrivă” și 5 abțineri. El a fost propus în această funcție de Președintele României, Klaus Iohannis.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: