"Wim Fissette, care le-a mai pregătit cu succes pe Kim Clijsters şi Sabine Lisicki, primea 3.000 de euro pe săptămâna şi, cel mai important, 10% din câştigurile lui Halep într-un sezon. Asta înseamnă că Wim a încasat 108.000 de euro din salariu şi 363.000 de euro reprezentând procentul din premiile câştigate de Simona, din luna februarie şi până la sfârşitul lunii octombrie. Reiese un total de 471.000 de euro, iar pentru unii poate părea prea mult. Nu şi pentru ceilalţi jucători cunoscuţi din circuit", scrie bzi.ro

Andy Murray, care poate fi numit varianta masculină a Simonei prin prisma locului din clasament din anii precedenţi, a semnat în 2012 un contract de 650.000 de euro, plus bonus de 1 milion de euro la câştigarea unui Grand Slam, cu Ivan Lendl. Înţelegerea celor doi s-a întins pe doi ani, din 2012 până în 2014, iar britanicul a câştigat două Grand Slam-uri avându-l în lojă pe fostul campion: US Open 2012 şi Wimbledon 2013. Astfel, Andy, care a terminat anul 2012 pe locul 3 ATP şi anul 2013 pe 4 ATP, l-a recompensat pe Ivan cu 1.650.000 de euro pe an.

Unul dintre cei mai buni antrenori din SUA, Brad Gilbert, a declarat recent că „preţul” lui este de 1 milion de euro pe an. Americanul a lucrat în trecut cu Andre Agassi (SUA), Andy Roddick (SUA), Andy Murray (Marea Britanie) şi Kei Nishikori (Japonia). Totuşi în tenisul mondial există şi colaborări care depăşesc barierele financiare. Tony Nadal (Spania), antrenorul lui Rafael Nadal (Spania), câştigător a 14 turnee de Grand Slam, a spus recent că nu îi cere niciun dolar nepotului sau din banii pe care acesta îi primeşte la competiţii.

Simona Halep a strâns 5.270.746 de euro din tenis, iar în 2014 a încasat un total de 3.631.810 de euro. Ea a declarat la emisiunea "După 20 de ani", de la Pro TV: "Antrenorul trebuie să te susţină şi atunci când e greu şi când e bine, trebuie să fie foarte bun pedagog. Contează şi tactică pe care o vorbeşti înainte de meciuri şi sfaturile atunci când trebuie să intri la un meci foarte greu. Trebuie să te susţină, să-şi dea sfaturi pozitive şi să-ţi înţeleagă felul de a fi. Sunt destul de pretenţioasă că jucătoare, iar pentru un antrenor e greu să mă suporte. Anul asta nu prea am vorbit înainte de meci, am făcut mai mult singură. Vreau să lucrez din nou cu un român, mă simt foarte bine şi avem o mentalitate asemănătoare. Străinii au altă metalitate şi eu vreau să am pe cineva care e la fel că mine".