Chef Cezar, amfitrionul show-ului culinar „Arena Bucătarilor”, de la Kanal D, a povestit care este secretul borșului de pește cu apă de Dunăre, un adevărat mit.
„În urmă cu 20 de ani eram bucătar-șef în Ministerul de Externe și se organizau tururi pentru diplomații acreditați în România. În acea vreme, ministru era Teodor Meleșcanu. Am fost trimis să gust borșul de pește cu apă din Dunare. Îl și aud cum m-a întrebat: „Cezărică, ai gustat? Este cu apă din Dunare?”. Apa care se folosea la acest borș se afla într- o groapă imensă, săpată la un metru și ceva de Dunăre, în nisip, se prelingea totul de acolo se scotea apa, se punea la fiert, apoi se pregătea renumitul borș lipovenesc”, a povestit Chef Cezar. Tot din acea perioadă, Chef Cezar își amintește că ambasadorul francez de la acea vreme a rămas mut de uimire când gazda a „irosit” o cantitate însemnată de icre scumpe pentru un preparat relativ banal.
„Ambasadorul francez de la acea vreme era să faca infarct pentru că gazda a luat un borcan de 800 de grame de caviar și a turnat conținutul peste borș. S-a mirat când a văzut că aproape un kilogram de icre negre a fost «irosit»”, a continuat chef-ul de la Kanal D.