Evenimentul Zilei > Monden > Secretul bine ascuns al unei cântărețe de top: Beth Hart e bipolară
Secretul bine ascuns al unei cântărețe de top: Beth Hart e bipolară

Secretul bine ascuns al unei cântărețe de top: Beth Hart e bipolară

Cântăreața nominalizată la Grammy și una dintre cele mai apreciate voci ale blues- ului modern, Beth Hart a vorbit despre zonele mai întunecate ale vieții ei: abuz de alcool, de droguri și diagnosticul de bipolaritate.

 Artista, apreciată atât de mult de Obama și care a fermecat publicul din România încă de anul trecut, de la prima întâlnire, va reveni pe 17 iunie, la Sala Palatului. Beth Hart a dezvăluit pentru „The Independent” cum reușește să compuna muzică și ce rol are diagnosticul de bipolaritate în viața sa artistică.

„Multă vreme, în adolescență și chiar după ce am trecut de 20 de ani, mi-a fost rușine de mine însămi. Am crezut că sunt sămânță rea. Însă, odată ce am primit diagnosticul de bipolaritate, ceea ce am gândit a fost: «Mulțumesc, Doamne!». Asta pentru că există un răspuns, o explicație la tot ce simțeam. Ura de sine și îndoiala sunt simptome ale bolii, de aceea rata sinuciderilor în rândul bipolarilor este atât de mare”, a povestit Beth Hart.

Artista a adăugat și că este departe de ideea de a credita o boală atât de periculoasă ca bipolaritatea, însă, după cum chiar ea spune, medicul curant i-a explicat că această afecțiune este ca o sabie cu două tăișuri: „Nu e bine că o am, însă trebuie să recunosc că este o parte importantă a creativității mele”. Beth spune că tratamentul pentru atenuarea simptomelor este ceea ce o ajută să își ducă munca la bun sfârșit.