Evenimentul Zilei > International > Secretele Flotei Ruse de la Marea Neagră, amenințate de un hotel
Secretele Flotei Ruse de la Marea Neagră, amenințate de un hotel

Secretele Flotei Ruse de la Marea Neagră, amenințate de un hotel

Comandamentul Flotei Ruse de la Sevastopol, din Marea Neagră, se teme că vor apărea probleme privind securitatea informațiilor, după ce autoritățile ucrainene au decis ca în apropiere de cartierul general al Flotei să construiască un hotel.

Construcția unui hotel la doar 50 de metri de cartirul general al Flotei Ruse de la Marea Neagră, în orașul ucrainean Sevastopol, va începe în acest an. Planul autorităților locale stârnește însă îngrijorare în rândul rușilor.
”Comandamentul Flotei este foarte preocupat de planul privind ridicarea unui hotel chiar lângă sediul nostru”, a declarat o sursă din rândul comandamentului, citată de agenția Ria NOVOSTI.
”Echipamente de înregistrare și supraveghere pot fi instalate cu ușurință în clădirea hotelului. Amenințarea înregistrării unor informații sau ordine secrete sau a unor convorbiri telefonice va deveni în sfârșuit reală”, a mai precizat sursa.
Conform acesteia, obiectivele militare, inclusiv sediul comandamentului Flotei, ar trebui să fie clădiri individuale, înconjurate de un perimetru foarte bine securizat.
Sursa citată de agenția rusă spune, de asemenea, că nu pot fi exlcuse de-acum înainte acțiuni subversive sau provocări la adresa ofițerilor ruși.
Flota rusă la Marea Neagră va staţiona în Crimeea până în anul 2042, în virtutea acordului semnat în 2010 de către preşedintele rus Dmitri Medvedev şi omologul său de la Kiev, Viktor Ianukovici. Data de retragere a Flotei prevăzută inițial era în 2017.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: