Secretele de sub Kremlin

Secretele de sub Kremlin

Fosta reşedinţă a ţarilor Rusiei, acum reşedinţa oficială şi locul de muncă al preşedintelui Federaţiei Ruse, ascunde în subteran "ceva" inimaginabil!

Imaginea consacrată a Kremlinului este aceea de cetate imensă, care include palatele şi catedralele din Moscova. Însă, încă din secolul al XV-lea, sub acest edificiu impunător au fost construite pivniţe şi depozite subterane, pentru a fi ascunse bijuterii, cărţi rare, şi alte comori.

Cât despre tunelurile aflate sub zidurile de apărare ale Kremlinului, aici stăteau, în timpul asediilor şi invaziilor tătare, iscoade care aveau sarcina de a asculta orice zgomot care reprezenta o posibilă ameninţare.

Presa rusă vorbeşte şi despre laboratoare secrete ale alchimiştilor, sau temniţe unde, de-a lungul secolelor, erau aruncaţi cei incomozi. Se spune că în 1580, ţarul Ivan cel Groaznic a ordonat să se sape sute de metri sub Kremlin, pentru a se construi o temniţă secretă, cu nelipsite camere de tortură. Finalul sumbrei "capodopere" era de aşteptat, având în vedere că este vorba despre Ivan cel Groaznic: toţi muncitorii au fost omorâţi...

Ne puteți urmări și pe Google News

Marea enigmă

Biblioteca Ţarului Rusiei Ivan al III-lea constituie încă marea enigmă a Kremlinului. În 1472, marele cneaz se căsătorea cu prinţesa Sofia Paleolog, nepoata ultimului împărat al Bizanţului. Prinţesa a adus de la Constantinopol o colecţie de cărţi şi manuscrise de o valoare inestimabilă.

Pentru a păstra cât mai bine comoara, Sofia a construit cu ajutorul unui arhitect italian o bibliotecă secretă în subteranele cu pricina. Şi secretă a rămas până în zilele noastre.

Unii dintre cercetătorii ruşi susţin că aceasta ar fi fost distrusă în incendiile din Moscova, alţii că ar fi fost jefuită de polonezi, însă teoria care place tuturor este aceea conform căreia biblioteca se află încă adânc îngropată sub zidul Kremlinului.

Cei pasionaţi de secretele Moscovei vorbesc despre faptul că ar exista o reţea formată din şapte tuneluri încă nedescoperite, care ar lega Kremlinul cu diverse locuri ale capitalei ruse. Pe unde şerpuiesc aceste tuneluri şi unde se află intrările sau ieşirile lor, nu ştie însă nimeni.

Secretul Metro 2

Se mai spune că ar conecta Kremlinul cu sediul FSB (Serviciul Federal de Securitate), succesorul temutului KGB. Este vorba despre Metro-2, un sistem secret de linii de metrou care merg în paralel cu sistemul public de metrou din Moscova.

Se presupune că sistemul a fost construit pe vremea lui Stalin, şi avea numele de cod D-6, folosit de către KGB. Jurnalistii ruşi spun că existenţa lui Metro- 2 nu este nici confirmată, nici infirmată de către FSB sau de către administraţia metroului moscovit. Se zvoneşte că lungimea reţelei Metro-2 ar depăşi-o chiar şi pe cea a reţelei "civile".

De asemenea, se mai spune că ar avea patru linii, că ar merge la adâncimi de 50-200 de metri, şi că ar conecta Kremlinul direct cu sediul principalului serviciu secret rus!

Sediul serviciului secret rus FSB, succesorul KGB-ului sovietic

Din interiorul luxos se putea ajunge în câteva minute în tunelurile secrete de sub palat

Pivniţe unde au fost ascunse comori şi reţele secrete de tuneluri, toate acestea zac sub zidurile Kremlinului

7 tuneluri fac parte din reţeaua de galerii încă nedescoperite ale Kremlinului 4 linii are metroul secret care ar conecta Kremlinul cu FSB

<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/XEWYtiX5ssc?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>