Toată lumea adoră un ou fiert pe pâine prăjită, dar uneori este greu să obții gălbenușul perfect. Acum, Jamie Oliver a împărtășit secretul pentru a face oul fiert perfect.
Ouăle fierte pe pâine prăjită ar putea fi deliciul tău de dimineață, dar Jamie Oliver are un truc în mânecă.
Cum să fierbi un ou perfect
În tutorialul său de pe YouTube intitulat „How to Make Perfect Poached Eggs - Three Ways”, Jamie transmite înțelepciune bucătarilor aspiranți. Bucătarul promite „ouă super, mătăsoase, superbe de fiecare dată”.
Sfatul său cheie este simplu: „Singura modalitate de a înăbuși un ou perfect este să ai ouă foarte, foarte proaspete”. Vă întrebați cum să identificați un ou proaspăt? Jamie te-a acoperit: „Când mergeți la cumpărături, nu mergeți în față, mergeți în spate și luați ouăle.”
El clarifică faptul că cele mai proaspete ouă sunt adesea ascunse în spate. După ce ai prins cele mai proaspete ouă, Jamie îți spune să încălzești o cratiță cu apă până face bule. După care să o iei de pe foc pentru a lăsa bulele să se așeze.
Secretele celebrului bucătar
Jamie subliniază diferența dintre fierbere și poșare. Fierberea este prea agresivă și va „sparge ouăle peste tot”, în timp ce poșarea trebuie făcută în apă care fierbe ușor. El îi sfătuiește pe bucătari să spargă mai întâi oul într-un castron, apoi să-l toarne ușor în tigaie. El dă asigurări: „Dacă aveți ouă proaspete minunate, veți câștiga de cele mai multe ori”.
Pentru cei cărora le plac ouăle „moi”, el recomandă un timp de gătire de aproximativ trei minute. Rezultatul ar trebui să semene cu o „mozzarella frumoasă, proaspătă și elastică”. Serviți oul pe o frumoasă felie de pâine prăjită. Pentru un gust mai cremos, adăugați niște avocado. Sau, pentru o întorsătură diferită, adăugați câteva felii de somon afumat, potrivit mirror.